Francuska briljirala, zakazan spektakl u finalu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 27.01.2023.
22:28
Izvor: Sportske.net

Finale sa Danskom biće spektakl!

EPA-EFE/Anders Wiklund
EPA-EFE/Anders Wiklund

Povezane vesti

Reprezentacija Francuske je drugi finalista Svetskog prvenstva u rukometu. Oni su danas savladali domaćina Švedsku sa 31:26!

Francuzi su pokazali da su nešto raspoloženiji ušli u polufinale, Dika Mem i Remili su bili sjajni, nekoliko izuzetnih poteza, a jedini na startu raspoložen iz redova Švedske bio je golman Palička. 

Dika Mem je pogodio za 13:9, potom su imali i 14:9 uz igrača više...

Zatvarali su apsolutno sve u odbrani Francuzi pred kraj prvog poluvremena, zadržali ozbiljnu prednost i osetilo se, i te kako, odsustvo Gotfridsona. 

Početak drugog poluvremena obeležio je "cepelin" Remilija i Mema, a da stvari budu gori za Švedsku, i Žerar je branio sve bolje, daleko bolje nego prethodni meč protiv Nemaca. 

I uglavnom je bilo oko pet golova razlike za Francusku koja je igrala sjajno, i onda kada se činilo da nemaju rešenje u napadu, pronalazili su ga. 

Šveđani su imali raspoloženog Johansona koji je u prvom poluvremenu pomerao konstrukciju gola strašnim i razornim udarcima, a kada bi domaćin spustio na -3, pojavljivao se Remili koji je svojim asistencijama i golovima ostavljao svoju ekipu u ozbiljnoj prednosti, makar negde do sredine drugog poluvremena. 

Onda je došao u situaciju da deluje nonšalantno, izgubio je dve lopte, a Šveđani su stigli do 22:24!

Ipak, Francuzi su zahvaljujući sjajnoj odbrani uspevali da se ponovo odlepe, otišli su posle crvenog kartona Karlsbogarda na 6 golova viška, previše je to bilo za domaćina... Valja napomenuti i da je Palička zabeležio svega jednu odbranu u prvih 25 minuta drugog poluvremena. 

Dakle, za svetsko zlato, Francuska protiv Danske. 

Fabregas je imao 6 golova, Dika Mem 5, koliko i Mae, 4 Remili... Kod Šveđana Johanson 5 golova. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke