Produžetak, pa još koja sekunda od senzacije - Nadoknadili smo 0:2, mogli i 3:4, Rikardinjo i drugovi imali sreće!

Autor: Milovan Longinov
petak 24.09.2021.
21:08
Izvor: Sportske.net

Šteta...

@FSSrbije
@FSSrbije

Povezane vesti

Futsal reprezentacija Srbije eliminisana je sa Mundijala pošto je u osmini finala izgubila od Portugala rezultatom 4:3 nakon protužetaka. 

Srbija je gubila 0:2, Lazarević je sa dva gola doneo produžetke, imali smo šanse za pobedu, a onda smo u produžetku primili dva jeftina gola za 4:2, u razmaku od pola minuta... u finišu je Lazarević dao za 4:3, imali smo šansu za izjednačenje, ali su i sudije pogurale evropskog šampiona.

No, da krenemo redom...

Naši su igrali veoma disciplinovano u odbrani, Portugalci nam nisu stvorili gotovo nijednu ozbiljnu priliku u uvodnim minutima. Naši su pretili iz brzih napada, povremenih dugih lopti sa odlaganjem, a iz jedne takve situacije Aleksić je stavio na muke golmana Portugala.

Sredinom prvog poluvremena Portugalci su dodavali gas, imali su dve ozbiljne akcije, ali se istakao sjajni golman Aksentijević.

Ipak, ni on ništa nije mogao u 12. minutu, kada je Rikardinjo povukao kontru, odigrao dupli pas i potom petom pogodio sam ugao za vođstvo Portugalaca.

Taj pogodak nas je potpuno poremetio, Portugalci su nastavili da napadaju, a u 15. minutu su postigli novi pogodak. Posle nove kontre i novog duplog pasa, Koeljo je lako savladao Aksentijevića za 2:0.

U finišu prvog poluvremena imali smo jedan dobar napad u kom su pokušali Lazarević i Aleksić, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Ipak, na startu drugog dela, Lazarević je nastavio da pokušava, pogodio je najpre prečku, a onda je u trećem minutu nakon pauze postigao spektakularan gol. Povukao je loptu uz desnu aut liniju i potom zategao pod prečku u prvi ugao za 2:1. 

Baš kao što nas je prvi primljeni gol omeo, tako nas je i prvi dati povukao. Usledila je odmah dobra prilika za Petrova, ali je rezultat ostao isti. Ubrzo je sa desetak metara opasno šutirao i Kocić, ponovo je odličan golman Bebe. Minut kasnije je i Tomić pogodio spoljni deo mreže. 

I odmah posle dva minuta, Tomić je imao još bolju šansu, sada se našao u još boljoj poziciji, ali je pogodio stativu i spoljni deo mreže, pa je gol Portugalaca  u tim trenucima visio u vazduhu. 

I onda, baš u pravom trenutku, 12. minuta pre kraja, Lazarević je pogodio još jednom. Namestio je loptu iz slobodnjaka, raspalio je u prvi ugao i opet savladao Bebea za 2:2!

I taj gol nam je dao vetar u leđa, ali su naši momci malo spustili loptu i zaigrali opreznije. Portugalci su imali jedan opasan napad i dve šanse za redom, Aksentijević je bio odličan. 

Lazarević je na drugoj strani ponovo gađao, potom je i Petrov iz kontre imao jedan na jedan, Bebe je zaustavio udarac na gol liniji. 

U finišu nije bilo ozbiljnijih prilika, timovi su bili nešto oprezniji, pa je rezultat posle 40 minuta ostao izjednačen, odlučivali su produžeci. 

Nažalost, u pet minuta doigravanja primili smo još dva brza i to ponovo jeftina gola. Pani je pokušao osmi put danas, prvi put mu je prošla jedina fora koju ima, uneo je sa leve strane i pogodio prvi ugao. Samo 20 sekundi kasnije, nakon uigrane akcije iz kornera, Erik je uz mnogo sreće pogodio za 4:2.

U drugom produžetku naši su krenuli u ofanzivu, napadali smo bez golmana, sa petoricom, kružili i stvarali šanse, radio je i VAR, mogli smo da dobijemo penal, ali su sudije procenile da je Portugalac u padu i nenamerno igrao rukom.

U finišu je isključen i naš golman Aksentijević, nastavili smo da igramo sa petoricom igrača bez čuvara mreže, i to se isplatilo, Rakić je 40 sekundi pre kraja pogodio za 4:3!

Nažalost, do kraja nismo uspeli da dođemo do konačne senzacije, imali smo poslednji napad i u njemu tri udarca ka golu, ali nismo imali sreće. Portugalci idu u četvrtfinale SP gde ih čeka stari rival Španija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke