Futsaleri se spremaju da naprave ogroman korak ka SP!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 02.10.2023.
13:44
Izvor: Sportske.net

Uskoro saznajemo da li će naša reprezentacija igrati na Svetskom prvenstvu...

FSS
FSS

Povezane vesti

Selektor futsal reprezentacije Srbije Dejan Majes rekao je danas da se nada da će njegova ekipa u Vranju iskoristiti prednost domaćeg terena, da će pobediti Ukrajinu i napraviti važan korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo.

"Nismo zadovoljni bodovnim učinkom u septembarskom terminu, očekivali smo šest, a osvojili dva boda manje. Sada nas očekuju dva meča protiv glavnog konkurenta Ukrajine, ali razmišljamo isključivo o prvom duelu u Vranju gde bi trebalo da iskoristimo prednost domaćeg terena i da napravimo ogroman korak ka Svetskom prvenstvu", rekao je Majes, prenosi Fudbalski savez Srbije.

Futsal reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi i odmah produžila ka Vranju, gde će u petak igrati jednu od najvažnijih utakmica u ovom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, protiv selekcije Ukrajine.

Nakon dva odigrana kola, izabranici selektora Dejana Majesa nalaze se na čelnoj poziciji Grupe B sa četiri osvojena boda i realnim šansama da 2024. godine budu učesnici Svetskog prvenstva u Uzbekistanu.

"Novo okupljanje, stari problemi. Za razliku od Aksentijevića i Pršića na koje sigurno ne možemo da računamo, Dragan Tomić je došao na okupljanje i tek treba da procenimo koliko je spreman za predstojeći izazov", rekao je Majes.

On je, ipak, podsetio da je ova generacija srpskih futsalera navikla da se nosi sa teškoćama i da često u nekompletnom sastavu dolazi do velikih rezultata.

Utakmica Srbija - Ukrajina na programu je u petak od 18.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke