"Gori" Split - Rus doneo Hrvatima evropsko zlato!

Autor: Lazar Nikolić
subota 10.09.2022.
21:41
Izvor: Sportske.net

Fenomenalan meč u "Spaladium areni".

Mark Humphrey
Mark Humphrey

Povezane vesti

Vaterpolisti Hrvatske novi su šampioni Evrope!

Hrvatska je u finalu Evropskog prvenstva koje se održava u Splitu u sjajnoj utakmici savladala Mađarsku sa 10:9 (3:3, 1:0, 4:4, 2:2).

Domaćina je do pobede vodio naturalizovani Rus Konstantin Harkov sa tri gola. Isto toliko postigao je i iskusni Damir Burić, dok je utakmicu sa dva gola iz peteraca u finišu odlučio Jerko Marinić-Kragić.

Prvi gol u finalu postigao je Harkov i nagovestio da će ovo biti njegovo veče. Mađari su brzo preokrenuli i golom Molnara stigli do prednosti, a onda i druga promena vođstva u prvoj četvrtini nakon golova Burića i Krapića. Prvi osmominutni period novim pogotkom je zaključio raspoloženi Molnar.

Druga četvrtina bila je mnogo tvrđa, a razliku je napravio sjajni Harkov i odveo Hrvate na poluvreme sa vođstvom od 4:3.

Sve je "prštalo" u nastavku finala. U trećoj trećini videli smo osam golova, po četiri na obe strane. 

Hrvati su prvi put otišli na +2 (5:3) nakon gola Burića, ali su se Mađari ekspresno vratili sa dva brza pogotka Nemeta i Manherca. Ponovo su sjajni Burić i Harkov golovima digli "Spaladium arenu" na noge, ali je Konarik održao Mađare na minimalnom zaostatku pred poslednju četvrtinu (7:6).

Četvrta četvrtina započela je golom Mađara za izjednačenje, strelac je bio Janšik. Nakon toga dugo nije bilo pogotka, sve dok Marinć-Kragić sa peterca na dva i po minuta do kraja nije vratio prednost domaćinu. U narednom napadu "penal" su imali i Mađari, ali je Manherc pogodio prečku.

Odlučujući momenat na meču dogodio se kada je nevozni Manherc napravio faul za novi peterac Hrvatske, a samouvereni Marinić-Kragić pogodio za delirijum u Splitu i zlatnu medalju ekipe selektora Ivice Tucaka.

Janšik je golom iz peterca na 30 sekundi do kraja samo ublažio poraz svog tima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke