Gotovo je, Partizan šampion!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.04.2023.
20:05
Izvor: Sportske.net

Odbojkaši Partizana novi su prvaci Srbije, kraj dominacije Novosađana!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle šest godina dominacije novosadske Vojvodine, Srbija je dobila novog šampiona u odbojci!

Odbojkaši Partizana su večeras prekinuli tu dominaciju, pošto su finalnu seriju plej-ofa dobili sa maksimalnih plej-ofa!

Crno-beli su večeras u trećoj utakmici u Novom Sadu trijumfovali sa 3:1, po setovima 23:25, 25:18, 25:20 i 25:16 i potvrdili da su ove sezone najbolji tim u Srbiji, s obzirom da su prethodno osvojili i trofej u Kupu i Superkupu!

Ovo je prva titula za crno-bele još od 2011. godine, a zanimljivo je, i prva titula za Partizan u poslednjih pet godina ako računamo svih pet najpopularnijih kolektivnih sportova.

Prethodnu titulu u kolektivnim sportovima osvojili su vaterpolisti Partizana 2018. godine.

Partizan je večeras bio znatno bolji, malo je nedostajalo da trijumfuje i bez izgubljenog seta, jer je i u prvom setu imao vođstvo, ali je u finišu tog dela igre Vojvodina napravila veliku seriju i uspela da preokrene rezultat u svoju korist.

Ali, u preostala tri seta nije bilo gotovo nikakve dileme, Partizan je bio dominantan i zasluženo je stigao do titule.

Crno-bele je do trofeja vodio Luka Tadić koji je upisao 21 poen, dok je dva poena manje dodao Milija Mrdak koji je proglašen za najboljeg igrača finalne serije. U poraženom timu najbolji su bili David Mehić i Kavogo Jausa Landri sa po 17 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke