Hrvatska časno (is)pala, Danska na korak od polufinala!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 22.01.2022.
21:59
Izvor: Sportske.net

Bez iznenađenja u Budimpešti.

EPA-EFE/Zsolt Szigetvary
EPA-EFE/Zsolt Szigetvary

Povezane vesti

Rukometna reprezentacija Danske slavila je protiv Hrvatske 27:24 u II grupi glavne runde i praktično obezbedila plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Hansen je sam osam golova bio najefikasniji u redovima pobednika, te je zbog toga proglašen i za igrača meča, dok je kod poraženih Marono Marić sa isto toliko golova bi ubedljivo najzapaženiji.

Meč je počeo nervozno na obe strane, znajući kakav je ulog. Posle uvodnih četiri minuta viđena su svega dva gola.

Danska je u šestom minutu povela sa 3:1, ali je Tin Lučin na drugoj strani bio izuzetno raspoložen na bekovskoj poziciji održavajući Hrvatsku u igri.

Kako je poluvreme odmicalo, Lučin je bio sve ubojitiji, a jedan promašaj mu nije poremetio samopouzdanje. Hrvati su istovremeno pojačavali odbranu nad glavnim danskim rukometašima, ali je majstorija Mikela Hansela donela 6:4 ovoj skandinavskoj selekciji.

Gicel je u kratkom vremenskom razmaku postigao dva gola i doneo Danskoj plus četiri, ali je nedugo zatim Lučin vratio minus dva.

Martinović je u 22. minutu doveo Hrvatsku na samo gol zaostatka, ali Danci su već u narednom napadu vratili plus dva nakon što je Jakobsen nadmudrio Halilovića.

U 25. minutu Lučin je imao jedan na jedan za izjednačenje, ali ne koristi zicer, za razliku od Marina Marića koji je doneo 10:10.

Ipak, na ulazu u poslednji minut prvog poluvremena Lauge je vratio Danskoj plus dva, ali je Marić pred odmor smanjio zaostatak na samo jedan gol.

Danska je daleko bolje ušla u durgo poluvreme i povela sa tri razlike. Hrvatska ipak nije dozvoljavala da im se rival značajnije odmakne, već je držala priključak.

Kad god bi se Hrvatska spustila na minus dva, Danci su vraćali tri gola prednosti.

Na 20 minuta do kraja Hrvatska je stigla od minus jedan, ali je Gicel vrlo brzo vratio plus tri za Dansku.

Hrvatska je imala priliku da se ponovo vrati na minus jedan, ali Marić nije iskoristio zicer, što je kaznio Jansen na suprotnoj strani i vratio plus tri.

Hrvatska nije gubila nadu do samog kraja, ali je Hansen na dva i po minuta do kraja vratio plus tri Danskoj i za "Vatrene" je već tad bilo nemoguće da dođe do pobede.

Danska je ovom pobedom praktično već otišla u polufinale, dok Hrvatsku ni čudo ne može da dovede do ovog podviga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke