Ivana, glavu gore! Tokio će izlečiti sve rane!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.02.2021.
21:53
Izvor: Sportske.net

Naša najbolja atletičarka potvrdila da neće moći da učestvuje na Evropskom prvenstvu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Samo nekoliko dana pošto nas je obradovala trijumfom na Srbija openu u Beogradu, Ivana Španović je doživela povredu na poslednjem treningu pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Torun.

Nažalost, već sada je jasno da će Ivana propustiti ovo takmičenje, iako tek treba da obavi sve neophodne lekarske preglede.

Ona je to i potvrdila u zvaničnom obraćanju javnosti na svom YouTube kanalu.

''Iskreno sam mislila da ću ovakav vid komunikaicje sačuvati za sledeći vikend kad sam želela da vam se obratim kao četvorostruka prvakinja Evrope, ali, očigledno to nije plan za mene.

Od jutros mi je stiglo mnogo poruka i iskoristila sam priliku da se javim i da potvrdim da sam doživela povredu na jučerašnjem treningu u Beogradu. To je trebalo da bude poslednji tehnički trening pred put u Torun'', istakla je na početku Ivana Španović i nastavila:

''Svaki uspeh na kraju je samo ekvivalentan hiljadama neuspelih pokušaja da se napravi neka blaga razlika u odnosu na prethodni trening, a ne u odnosu na nekog drugog takmičara. Svako ko me zna, zna i da se retko obraćam. Ono što uvek pokušavam da naznačim kao vrlo bitno, jeste to da ako se u samom procesu ne uživa dovoljno i ako nisi svestan sebe i okruženja, svega što radiš i što ti se dešava, krajnji ishod nema tu težinu koju bi trebalo da ima.

Zato sam neizmerno tužna što ne odlazim u Torun. Najviše zato što je cela prošla godina bila vrlo specifična zbog pandemije i jednog takmičenja posle kog sam doživela tešku povredu i prelom metatarzalne kosti. Posle toga sam se oporavila i krenula sa treninzima, ali došla je zima i momenat kada su nam zatvorili halu, pa smo bili primorani da putujemo u Beograd i da tamo treniramo svakog dana. To je sada već skoro tri meseca. Nekako mi uvek bude žao kad se određena etapa ne završi na način na koji je bilo isplanirano. Ne zbog uloženog truda, već zbog osećaja satisfakcije i ljubavi zbog koje sve to prvobitno i radiš.

Kako god, nije kraj.

Sutra kad budem otišla na snimanje, nadam se da neće biti jako strašno i da ću moći da se vratim treninzima. Pripreme za Tokio ostaju iste, početkom maja nas čeka prvi miting Dijamantske lige. Najveći cilj mi je Tokio, jer to će biti moje poslednje Olimpijske igre i želim da budu najbolje do sada, potpuno sam posvećena tome.

Ako mogu ikakav savet bilo kome da dam bio bi da nikada ne živite za tuđa mišljenja, a kamoli da od njih zavisite. Verujte uvek onome što imate u sebi, radite na sebi, to nikada nije protraćen trud, fokusirajte se na ono što volite i što vas ispunjava, budite istrajni u tome, a ja ću nastaviti da radim ono što najbolje znam. Nekad sa većim, nekad sa manjim uspehom. Hvala vam na podršci i obaveštavaću vas kako napreduje oporavak i da posle Olimpijskih igara sumiramo utiske”, poručila je Ivana Španović.

-

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke