Kad se Srbija razigra, tu protivnik nema šta da traži! Sad sledi ono najbolje!

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.09.2021.
21:48
Izvor: Sportske.net

Bilo je problema u prvom setu, ali potom je sve došlo na svoje mesto.

Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©
Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se večeras u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u poslednjem četvrtfinalnom susretu savladala selekciju Francuske u Beogradu, rezultatom 3:1, po setovima 22:25, 25:18, 25:7 i 25:20.

Sada imamo oba polufinalna para na Evropskom prvenstvu, a za plasman u finale boriće se Srbija - Turska, odnosno Italija - Holandija.

Naša selekcija je loše započela večerašnji duel sa Francuskinjama koje su rano povele sa 6:1 i potom do kraja seta održavale tu rano stečenu prednost, najčešće u rasponu od tri do pet poena razlike.

Tijana Bošković je u tim trenucima bila najraspoloženija u reprezentaciji Srbije, previše smo zavisili od njenih poena i očekivalo se da joj se po poenterskom učinku još neko pridruži. Ali već od drugog seta je sve to izgledalo bolje, pre svega u odbrani. Naša ''bombarderka'' je do kraja drugog seta stigla do čak 16 osvojenih poena, a Srbija je konstantno održavala vođstvo u ovom delu igre i dobila ovaj set sa 25:18.

Početak trećeg seta obeležila je Mina Popović. Bila je sjajna u odbrani u tim trenucima, imala je nekoliko blokova u nizu i potpuno razoružala Francuskinje koje su ostale bez rešenja u napadu, toliko da su do kraja trećeg seta osvojile samo sedam poena.

Srbija je tada već bila u nezadrživom naletu, što se potvrdilo i u četvrtom setu u kom je ponovo naš tim rano došao do ubedljive prednosti, pa je završnica meča trebalo da bude rutinski odrađena od strane Terzićevih izabranica. Doduše, morao je selektor da u samom finišu vrati na teren Boškovićevu i Maju Ognjenović koje je želeo da odmori, što je Francuska iskoristila da od devet poena minusa stigne na samo tri poena zaostatka - 23:20. Ali, Tijana Bošković prekida tu njihovu seriju i obezbeđuje Srbiji plasman u polufinale.

Za sada sve ide po planu, na redu su borbe za medalje, verujemo da će naše reprezentativke uspeti da preskoče još dve preostale prepreke i ponovo se izbore za evropsko zlato.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke