Kakav je osećaj dati gol svetskom šampionu? Lazarević za "Sportske" o SP, snu i šansama za prolaz "grupe smrti"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 19.09.2021.
10:00
Izvor: Sportske.net

"Pokucali" smo na vrata jednog od najtalentovanijih futsalera naše zemlje.

@FSS
@FSS

Povezane vesti

Jedan od najboljih futsalera Srbije Jovan Lazarević pričao je u razgovoru za "Sportske.net" o dosadašnjem toku Svetskog prvenstva u Litvaniji i šansama naše zemlje za plasman u osminu finala.

Nedostajalo je "orlovima" malo sreće da izbegnu "grupu smrti" u kojoj su još svetski šampion Argentina, treća selekcija sveta Iran i Sjedinjene Američke Države.

No, ekipa Dejana Majesa nije istakla belu zastavu pred najjačima na svetu, već su hrabro igrali protiv Argentine i Irana, imali mnoštvo šansi, ali iskustvo i kvalitet dveju protivničkih selekcija je ipak došla do izražaja.

"Pa sigurno da nam je pala jedna od najtežih grupa, ali to je negde i cilj Svetskog prvenstva - da odigramo utakmice sa najboljima na svetu", započinje Lazarević za "Sportske.net" i nastavlja o minulim duelima.

"Mislim da smo u prvoj utakmici mogli da okrenemo grupu i očekivanja u skroz drugom smeru. Nismo imali sreće, primili smo dva brza, olaka gola koja su nedopustiva protiv takvih ekipa. Isto se dogodilo i protiv trenutnog šampiona Argentine. Bolja ekipa na terenu, još bolji početak za nas, vodili smo dva puta. Moje lično misljenje je da je crveni karton dosta uticao na dalji tok meča.

Na kraju je Argentina privela utakmicu kraju, iskusno, bez srljanja i što je najvažnije za njih nisu izgubili ritam utakmice. dok se kod nas video fizički pad".

Privatna arhiva

Njegovim pogotkom, Srbija je povela sa 2:1 protiv "gaučosa" u petak, ali ubrzo su Južnoamerikanci "ubacili u petu" i odigrali odlično u nastavku, te preokrenuli za pobedu od 4:2.

"Što se gola tice, mnogo bi veću vrednost imao da smo izašli kao pobednici ili čak izborili nerešeno, ali svakako da če mi ostati u pamčenju celog života. Moje prvo Svetsko prvenstvo sa samo 24 tek napunjene godine, postići prelep gol braniocu trofeja je sigurno nesto što svako želi u svojoj karijeri", uverava Lazarević.

Srpskom timu sada predstoji meč sa Sjedinjenim Američkim Državama koja je predvođena trenerom iz Novog Sada Dušanom Jakicom. Pobeda ostavlja "orlovima" šansu da kao jedna od najbolje četiri trećeplasirane ekipe prođe dalje.

Za tako nešto biće im neophodna pobeda viša od tri gola razlike kako bi prešli na pozitivnu stranu. Gvatemala i Kostarika su odigrali sve mečeve u grupi, imaju negativnu gol-razliku, pa bi ubedljiva pobeda protiv SAD (oba poraza u grupi uz skor 2:15) značila i prolaz za Srbiju.

"Što se tice utakmice u ponedeljak protiv ekipe Amerike. ta utakmica će biti mnogo teža i zahtevnija od prve dve. Oslabljeni smo sa tri, četiri igrača koji neće moći da pomognu na terenu. Ostatak ekipe će sigurno dati svoj maksimum kao i do sada i nadam se da cemo pobedom izboriti plasman u osminu finala", završio je futsaler Tjumena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke