Kakav otac, takav sin - Budućnost srpskog rukometa Nikola Perić za "Sportske": "Nastavlja se porodična tradicija u Zvezdi"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 21.09.2022.
14:45
Izvor: Sportske.net

Debi iz snova, ali za njega je to samo podstrek da nastavi da radi dalje i napreduje što kao rukometaš što kao čovek.

RK Crvena zvezda
RK Crvena zvezda

Povezane vesti

Mladi golman Rukometnog kluba Crvena zvezda Nikola Perić govorio je za "Sportske.net" posle svog seniorskog debija u taboru crveno-belih na kojem je poneo epitet igrača duela izvrsnim odbranama.

Pet godina prošlo je od prve pobede Crvene zvezde u prvom kolu ARKUS lige. Juče je u "Šumicama" pao pančevački Dinamo (35:33), a jedan od najzaslužnijih za tako nešto bio je mlađani Nikola Perić.

Sa svojih 19 godina, Nikola Perić je u toku jučerašnje utakmice debitovao za Crvenu zvezdu, a kada se meč lomio, poput znatno iskusnijih kolega istupio je i svoj tim odveo ka trijumfu, prvom posle devet utakmica protiv Pančevaca.

"Za jučerašnju utakmicu kao i za naredne smo se spremali odličnim radom. Svi smo jedva čekali da počne i cela ekipa je ušla u utakmicu sa velikom željom i voljom da se pobedi", započeo je Perić za "Sportske", i potom nastavio:

"Svaki debi je za mene poseban. Lep je to osećaj, ponekad i težak jer je to ipak prva utakmica za novi tim… Utakmica je bila odlična igrali smo protiv jednog od favorita za titulu ove sezone i mislim da je cela ekipa pokazala da ima želju i srce koje je ostavila juce na terenu, borili smo se do zadnjeg sekunda davali sve od sebe i na kraju zasluženo pobedili".

STARSPORT photo Belgrade Serbia

Nikola Perić je sin proslavljenog srpskog rukometaša Dejana Perića koji je pune dve decenije branio boje naše zemlje u sva tri njena oblika (SFRJ, SCG i Srbija). Počeci seniorske karijere vezuju se za Crvenu zvezdu odakle se potom otisnuo u svet. Za reprezentaciju je osvajao bronze na Evropskim i Svetskim prvenstvima, zlato na Mediteranskim igrama i srebro na Igrama dobrih volja. 

Nova generacija porodice Perić stupa na snagu, a osećaj je?

"Moj osećaj je izvanredan... Presrećan sam dolaskom u Zvezdu gledajući na to da je i moj tata igrao tu i da se ta tradicija nastavlja. Ciljevi su mi da napredujem uz dobar rad i ljude u ovoj ekipi, da rastem i kao igrač i čovek… Kao ekipa uvek ćemo ući u utakmicu da je pobedimo nebitno protiv kojeg protivnika igramo, jer svaka utakmica i svaki rival može da se pobedi".

RK Crvena zvezda

Otac Dejan je njegov najveći navijač, a šta mu je poručio pre i posle debija?

"Tata mi je najveća podrđka i kao što mi uvek pre svake utakmice kaže, tako mi je i sada rekao - da je uz mene kako god bilo na utakmici, da dam sve od sebe i da me voli više od svega. A nakon debija, bio je presrećan i ponosan i rekao mi je da u sledećoj utakmici gledam da bude još bolje".

Neizostavna želja je i dres reprezentacije.

"Nadam se da ću jednog dana svojim radom zaslužiti da budem pozvan u "A" selekciju, ali dug je put do toga. Puno utakmica, dokazivanja i rada", završio je Perić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke