Kakvo jutro! Teodora Vukojević evropska prvakinja, Zorana Arunović srebrna!

Autor: Nemanja Janošev
subota 26.03.2022.
09:17
Izvor: Sportske.net

Bravo, devojke!

OKS
OKS

Povezane vesti

Srpska strelkinja Teodora Vukojević osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji seniora na Evropskom prvenstvu u streljaštvu vazdušnim oružjem.

Teodora Vukojević danas je napravila vanserijski rezultat, obzirom da je već sa nepunih 19 godina uspela da postane seniorski prvak Evrope. Ovaj uspeh je utoliko veći sto je ostvaren u direktnoj borbi sa dosadašnjom prvakinjom Evrope, francuskinjom Ošen Miler.

Svoj nastup u disciplini vazdušna puška 10m, Teodora je u kvalifikacijama započela sa ostvarenih 630,5 krugova. U ovom delu takmičenja, tada aktuelna šampionka Evrope Miler ostvarila je skoro četiri kruga bolji rezultat.

 U sledećem krugu takmičenja, naša Teodora je sve vreme vodila u odnosu na Francuskinju , a takmičarka iz Francuske praktično ni u jednom trenutku nije uspela da ugrozi našu sjajnu šampionku.

Jedna od najboljih strelkinja sveta, Zorana Arunović, učesnica Olimpijskog programa „Pariz 2024“, krenula je pohod na svoju 19. medalju sa evropskih prvenstava veoma sigurno. U kvalifikacijama je skoro sve vreme bila prva u svojoj grupi i sigurno je otišla u naredni krug takmičenja.

Zorana je i u narednoj fazi takmičenja nastavila u istom maniru. Konstantno je bila na prvoj ili drugoj poziciji. U borbu za medalju je ušla kao drugoplasirana, odmah iza nekadašnje olimpijske šampionke, Ukrajinke Olene Kostevič. U uzbudljivoj završnici, ipak je za malo ovog puta bila bolja Olena Kostevič.

Na taj način Zorana Arunović je u svoju neverovatnu riznicu dodala i srebrnu medalju, ovog puta u disciplini vazdušni pištolj 10m


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke