Kanuistkinja dobila doping slučaj navodeći telesne tečnosti partnera

Autor: Beta Beta
ponedeljak 27.01.2020.
22:14
Izvor: Beta

Kanadska kanuistkinja dobila je danas doping slučaj, pošto je uspela da ubedi komisiju da je njen pozitivan test izazvan kontaminacijom telesnih tečnosti njenog partnera.

Beta/AP Photo/Felipe Dana
Beta/AP Photo/Felipe Dana

Povezane vesti

Međunarodna kanu federacija (ICF) završila je istragu protiv svetske šampionke u sprintu Lorens Vensan-Lapuant, čiji su doping rezultati u julu bili pozitivni na supstancu nalik steroidima. Ona se suočavala sa četvorogodišnjom suspenzijom.

Ona i njen advokat detaljno su predstavili da je laboratorijska analiza kose njenog tadašnjeg dečka pokazala da je verovatno odgovoran za minimalno prisustvo ligandrola u njenom doping uzorku, nakon što je priznao da je uzimao tu supstancu.

Količine te supstance u tragovima u njenom uzorku mogle su dospeti iz telesnih tečnosti koje je razmenila sa tadašnjim partnerom.

"ICF je prihvatila dokaz gospođice Vensan-Lapuant, koji potvrđuju da je ona bila žrtva kontaminacije treće strane", navodi se u saopštenju.

Kanađanki je dozvoljeno da se vrati takmičenjima.

Pravna debata slična je onoj u kojoj je učestvovao i pobedio francuski teniser Rišar Gaske vezano za "kokainski poljubac".

Sud za sportsku arbitražu prihvatio je odbranu Gaskea da je u noćnom klubu u Majamiju poljubio ženu koja je uzela kokain, nakon što je njegov doping test bio pozitivan.
 
Vensan Lapuant (27) je skoro šest meseci bila suspendovana i propustila je Svetsko prvenstvo prošle godine, koje je bilo kvalifikaciono za Olimpijske igre u Tokiju.

Ona ima priliku da se plasira na Igre pobedom u Svetskom kupu u maju u Nemačkoj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke