Katar bolji od Alžira, šta to znači za Srbiju i kako će nam izgledati grupa u drugoj fazi Svetskog prvenstva?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.01.2023.
22:15
Izvor: Sportske.net

Kompletirano je drugo kolo u našoj Grupi E.

EPA-EFE/Zbigniew Meissner
EPA-EFE/Zbigniew Meissner

Povezane vesti

Prva faza Svetskog prvenstva u Švedskoj i Poljskoj se polako privodi kraju, a naš nacionalni tim je večeras doživeo prvi poraz, i to od odlične selekcije Nemačke sa 34:33.

U istoj grupi večeras su snage odmerile reprezentacije Katara i Alžira, a bolji je bio Katar koji je slavio sa 29:24. Alžirci su bili uglavnom ravnopravni tokom prvog poluvremena, bili su na samo gol zaostatka posle prvih 30 minuta igre, ali u nastavku je selekcija Katara bila znatno bolja.

Ahmad Madadi i Jovan Gačević su sa po sedam golova bili najbolji u pobedničkoj ekipi, a Abdi Ajub i Daud Hičem su sa po pet golova predvodili Alžirce.

Tako sada posle prva dva kola Nemačka na vrhu tabele ima skor 2-0, Srbija je druga sa 1-1, Katar takođe na trećem mestu ima po pobedu i poraz, a poslednji je Alžir sa 0-2.

S obzirom da će tri prvoplasirane ekipe iz svake grupe proći dalje, jasno je da je Srbija obezbedila plasman u drugu fazu takmičenja, jer je u prvom kolu bila ubedljivo bolja od Alžira, ali će bez obzira na to, meč trećeg kola protiv Katara biti od ogromnog značaja zbog prenošenja bodova u novu grupu koja će biti formirana od po tri prvoplasirane selekcije iz grupa E i F.

Praktično je već sada poznata i većina učesnika u toj novoj grupi. Iz Grupe E to će biti Srbija, Nemačka i Katar, iz Grupe F Norveška i Holandija, a poslednje kolo odlučiće da li će im se pridružiti Argentina ili Severna Makedonija koje će o tome odlučivati u međusobnom duelu.

Norveška je večeras deklasirala Argentinu sa 32:21, a Holandija je bila bolja od Severne Makedonije sa 34:24. Norveška i Holandija imaju po dve pobede, a Argentina i Severna Makedonija po dva poraza.

Iz te novoformirane grupe će se dve najbolje ekipe plasirati u četvrtfinale.

-

Screenshot/rezultati.com

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke