Kočnica, kraj ere - "Doktor" odlazi u penziju!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 05.08.2021.
16:33
Izvor: Sportske.net

Legenda, koja je obeležila eru auto-moto sporta!

. EPA-EFE/VINCENT JANNINK
. EPA-EFE/VINCENT JANNINK

Povezane vesti

Italijanski motociklista Valentino Rosi (42) saopštio je da mu je aktuelna sezona poslednja u karijeri.

Na današnjoj, vanrednoj konferenciji za medije uoči trke za Veliku nagradu Štajerske, Valentino Rosi je okupio pripadnike sedme sile ne bi li saopštio da će nakon završetka sezone završiti profesionalnu karijeru u Moto GP!

Posle 26 sezona u kraljevskoj klasi, popularni "Doktor" rešio je da saopšti ono čega su se zaljubljenici u auto-moto sport najviše pribojavali.

"Nažalost, moram da saopštim da je drugi deo ove sezone ujedno i moj poslednji u karijeri kao vozač Moto GP. Teško je i veoma sam tužan što neću voziti u narednoj sezoni. Radio sam to, mislim, u poslednjih manje-više 30 godina života", poručio je Rosi.

Do kraja aktuelne sezone ostalo je još devet trka i nema sumnje da će, bez obzira na to kako bude vozio i ko bude najbolji na stazi, sve oči biti uprte u legendarnog Italijana čiji je broj 46 postao kultan u ovom sportu.

U svojoj karijeri, osvojio je sedam titula prvaka sveta u kraljevskoj klasi. Najveće uspehe je upisivao u Jamahi, ali tri šampionata i to uzastopna, podizao je i u Hondi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke