Kolaković: "Hrabri kad je najpotrebnije"

Autor: Filip Rodic
ponedeljak 10.06.2024.
12:15
Izvor: Sportske.net

Nada još tinja.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Odbojkaši Srbije su pobedom nad Kanadom u Otavi u meču Lige nacija učinili ogroman korak u borbi za Olimpijske igre u Parizu.

Izabranici Igora Kolakovića su se sa 7,98 bodova osvojenih u meču protiv Kanade vratili u trku za mesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Srbija je trenutno na devetom mestu FIVB rang-liste sa 251,55 bodova, a Kuba na desetom sa 250,64 boda, pa će utakmice poslednje, treće sedmice u Ljubljani odlučiti o putniku u Francusku.

"Mislim da smo ostvarili sjajnu pobedu u prepunoj dvorani. Pre utakmice sam rekao momcima da smo u Argentini vežbali da igramo pred punom dvoranom – odigrali smo dve prijateljske utakmice pred 5.000 ljudi. Izgleda da se sve poklopilo – bili smo jako motivisani, jako strpljivi i mislim da smo bili i hrabri kad je bilo najpotrebnije. Doduše, opet smo ušli u meč sa dozom mekoće, ali kako je meč odmicao, mislim da se sve složilo kako treba. Kanada je sjajan tim, dan ranije su vrlo lagano pobedili SAD sa 3-1. Igraju odlično tokom čitave LN. Ovo je važna pobeda i za samopouzdanje svih nas i za bodovni saldo. Smatram da je sad konačno jasno da će konačni turnir u Sloveniji odlučivati ko će otići na Olimpijske igre“, izjavio je selektor Kolaković posle velike pobede selektor Srbije.

"Protiv Kanade smo u timu imali i kapitena Uroša Kovačevića, koji je i svojim iskustvom i kvalitetom dao doprinos pobedi, naročito u ključnim trenucima. Imali smo i Kujudžića, koji je zbog povrede ramena pomalo bio i po strani. Međutim, sada je pokazao svoj talenat i svoj kvalitet. Luburić već neko vreme nosi sve ovo, ali ne mogu nikako da zaboravim Batu Atanasijevića – ne znam odakle taj momak crpi svoju energiju. Uvek uđe na teren s istim žarom i tako unosi preokret, bez obzira na rezultat. Mislim da bih preterao ako bih spominjao sve igrače, ali bitno je da smo svi zajedno napravili korak ka onome što nas interesuje, a to je da se vratimo u Beograd i da u narednih sedam dana treniramo i mentalno i fizički sre spremamo za turnir u Ljubljani“, rekao je Igor Kolaković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke