Kolaković o Turcima: "Kao pravi Balkanci"

Autor: Filip Rodic
subota 22.06.2024.
16:00
Izvor: Sportske.net

Sledi Poljska.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Odbojkaši Srbije upisali su novu važnu pobedu u Ligi nacija, značajnu za plasman na Olimpijske igre.

Turska je savladana 3:1 posle preokreta (20:25, 25:19, 25:23, 25:21).

Selektor Igor Kolaković je za "Sportklub" prokomentarisao tok meča.

"Početak nam je bio slab… Oni su nas pritisnuli servisom i agresivnošću, ali i mi smo odgovorili na isti način, bio je kvalitetan i težak meč. Očekivali smo to, najavili smo, iako Turska ima samo jednu pobedu u Ligi nacija, danas su bili našpanovani – pravi Balkanci, da pokvare računicu nama. Jesu je malo pokvarili prvim setom, ali mi smo istrajali, više smo pobedili energijom nego kvalitetnom igrom“, kaže Kolaković i dodaje:

"Treći set smo doveli u pitanje, u četvrtom je razlika bila velika, ali kao da smo stalno očekivali da oni pogreše. Ipak, tako je to, teške su ovo utakmice, na kraju smo bili usredsređeni i nismo izgubili više od seta“.

Naredni rival Srbije je odbojkaška velesila Poljska, i to već danas od 16.30.

"Poljska je apsolutni favorit, mnogo su svežiji, non-stop menjaju sastav jer imaju širok sastav i mnogo kvalitetnih igrača. Očekujem borbu, moramo da se borimo za svaki poen, pa možda i za pobedu, ali suština je da imamo stvari u svojim rukama i da želimo da odemo na OI. Bićemo iscrpljeni, ali i momci će zaboraviti umor, izaći ćemo im na crtu, kao i mnogim drugima“, kaže Kolaković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke