Kolaković pred start kvalifikacija za OI: "Imamo 14 igrača približnog kvaliteta"

Autor: Filip Rodic
petak 29.09.2023.
23:30
Izvor: Sportske.net

"Utakmica sa Turskom nije najvažnija", rekao je Kolaković.

EPA-EFE/Lukasz Gagulski POLAND OUT
EPA-EFE/Lukasz Gagulski POLAND OUT

Povezane vesti

Odbojkaška reprezentacija Srbije kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju počinje utakmicom protiv Turske. Meč je na programu, 30. septembra od 6 časova po našem vremenu. 

Odbojkaši Srbije su odradili poslednji trening pre početka kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Selektor Kolaković je konstatovao da će duel sa Turskom biti težak, ali i da dobro poznaju protivnika.

"Na osnovu treninga koji mogu biti indikatori, mislim da smo spremni za početak turnira. Protivnik Turska je na otvaranju turnira i svakako je težak protivnik. Iskusili smo njihovu snagu u prijateljskim mečevima koje smo igrali u Istanbulu pre Evropskog prvenstva. Ovo nije najvažnija, ali je vrlo važna utakmica. Bitno je da turnir otvorimo dobrom igrom i pobedom. Znamo da će sa reprezentacijom Turske biti veoma teško. Mene u ovom trenutku okupira startna postava, jer su svi igrači dostigli približan kvalitet. Čestrnaest igrača mogu ravnopravno da igraju, to će nam značiti za turnir, jer ćemo moći da rasporedimo snagu i kvalitet i na ostale protivnike", naveo je selektor Kolaković.

Srbija je još u grupi sa Slovenijom, SAD, Tunisom, Finskom i Japanom.

Plasman na OI izboriće po 2 najbolje reprezentacije iz svake grupe, odnosno ukupno 6 reprezentacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke