Kragujevačka drama - iz "Jezera" na Svetsko prvenstvo!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 16.04.2022.
19:41
Izvor: Sportske.net

Srbija će igrati na Svetskom prvenstvu. Milosavljev junak.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Srbija je na Svetskom prvenstvu pošto je u dvomeču protiv Slovenije u okviru baraža slavila oba puta. Prvo je u Sloveniji bilo 31:34, a danas u kragujevačkom "Jezeru" bilo je 23:20. 

Kragujevčani su položili ispit danas, ispunili su tribine hale "Jezero" uprkos "večitom derbiju" koji je počeo u isto vreme kada i rukometni spektakl. 

Slovenci su bolje počeli susret, poveli su sa 2:0, našem timu je bilo potrebno pet minuta da stigne do prvog gola, ali su onda izabranici Tonija Đerone zaigrali daleko bolje, stigli su do 3:3, potom je bilo 4:4, a nakon gola Radivojevića bilo je 6:4 u korist našeg tima. 

Milosavljev je bio fantastičan u prvom poluvremenu, impresivno je branio u par navrata, posle jedne njegove odbrane i kontre bilo je 9:6, pa je Srbija već tada imala veliku prednost u odnosu na Slovence. 

Odbrana našeg tima je bila na veoma visokom nivou, a na startu drugog dela igre smo održavali prednost, ali samo u prva tri minuta. 

Nemanja Ilić je početkom drugog poluvremena postigao gol iz sedmerca, da bi Milosavljev još jednom zaustavio zicer protivničkim igračima. Usledila su dva minuta za Marsenića, što su Slovenci iskoristili i imali su napad za izjednačenje, ali je Milosavljev ponovo zaustavio šut sa krila i to iz veoma izgledne situacije. 

Ipak, Slovenci pronalaze puteve do mreže Milosavljeva, poveli su sa 11:12, ali je Jovica Nikolić pogodio i pored toga zaradio isključenje protivnika. 

Držali smo egal i sredinom drugog poluvremena (15:15 u 47. minutu), a onda je Marsenić u kontri pogodio i tako polako gasio nadu našem protivniku. Upravo je naš pivot igrao odlično u tim trenucima, a na drugoj strani je Bombač briljirao i držao Slovence u igri. 

Neizvesnost se produžila, a Milosavljev je odbranio još tri zicera, sva tri su bili udarci pri nerešenom rezultatu, a Đerona je morao da traži tajm-aut kada su gosti stigli do 18:17. Dobro je branio i golman Slovenije koja je stigla do 17:19 preko Janca sjajnim udarcem sa devet metara. 

Ferlin (golman Slovenije) je briljirao u finišu, ali nije zaustavio udarac Đekića za 18:19, pogodio je malo kasnije i Radivojević, a Marsenić je nakon kontre stavio tačku - 20:20. Na drugoj strani Milosavljev brani zicer, dva minuta nije bilo dovoljno gostima da stignu do totalnog preokreta. Đekić je pogodio za 21:20, moglo je početi slavlje u prepunom "Jezeru"!

Pogodak Milosavljeva za 22:20 je digao svakoga na noge, veliki uspeh našeg tima je samo potvrdio Radivojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke