Kreće nokaut faza, “goreće” u Mađarskoj!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 22.03.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Dva nacionalna derbija u osmini finala Lige šampiona…

EPPA
EPPA

Povezane vesti

Grupna faza rukometne Lige šampiona je završena, a Barselona, Pari Sen Žermen, Magdeburg i Kjelce su timovi koji će sačekati u četvrtfinalu svoje protivnike.

Definitivno najzanimljiviji duel biće onaj mađarski derbi, Seged protiv Vesprema srpskog trenera Momira Ilića. Dosta toga se pisalo u prethodnih mesec dana kada je u pitanju klub Momira Ilića, pre svega jer je prvo suspendovan Petar Nenadić, potom je prešao u Pari Sen Žermen, ali stigao je rukometaš koji može dosta toga da nadomesti.

U pitanju je Nedim Remili, čovek koji je prvoklasni desni bek, a stiže posle samo šest meseci u Kjelceu. Iskorišćena je finansijska situacija u poljskom klubu i Vesprem, koji ne mora da brine u tom smeru, je doveo fantastično pojačanje.

Tim baziran blizu jezera Balaton je odigrao nekoliko jakih utakmica, dokazali su da mogu i protiv Pari Sen Žermena kada su napravili veliki broj grešaka u drugom poluvremenu i uspeli su da ispuste 9 golova prednosti iz prvog poluvremena. Momir Ilić zahteva koncentraciju i nesumnjivo da će njegov tim imati nešto bolji ritam protiv Segeda.

Seged će, nesumnjivo, imati ogromnu podršku sa tribina u prvom meču, a dogovoren je i jedan transfer što se tiče tog tima, jer je objavljeno da će golman Alilović otići na kraju sezone, pa bi i to moglo malo da poremeti ekipu. Ipak, imaju mladog Mikloša Rostu koji raste u ozbiljnog igrača, igra na poziciji pivota i neretko je najefikasniji igrač svog tima.

Obe utakmice će, sigurno je, biti prilično tvrde, važnost utakmice će verovatno ubiti lepotu.

Nant će biti favorit protiv Visle, iako igraju kao gosti. Veoma su mlada ekipa, poletna, dokazali su nekoliko puta da mogu da pomrse računa i najboljima, daju dosta golova (Elverumu u gostima su dali 42) i treba očekivati pobedu gostiju. Igrali su ove sezone i na jednu loptu sa Pari Sen Žermenom, jasno je da su ozbiljna ekipa, dokazali su to i na gostovanju Segedu pre par nedelja.

Igra se i danski derbi u osmini finala, povratnik u Ligu šampiona GOG gostuje Alborgu i možemo reći da su gosti u ozbiljnoj formi. Izuzimajući slab meč u Bukureštu, uspeli su upravo Alborg da izbace iz Kupa, a prvi su na tabeli domaćeg prvenstva. Ipak, ako uzmemo u obzir poslednji meč u prvenstvu, Alborg je slavio na svom terenu sa 30:26, uz sjajne partije Palmarsona i Šveđanina Klara koji su postigli po 6 golova, nešto su kvalitetniji na papiru i zbog toga su blagi favoriti u tom meču.

U Bukurešt stiže Kil, velikan evropskog rukometa koji je favorit, i pored činjenice da Dinamo igra dobro na svom terenu. Ipak, kada dođu jaki timovi, poput Magdeburga i Pari Sen Žermena, odnosili su bodove iz Rumunije. Kil je definitivno u rangu pomenutih, otuda očekujemo pobedu gostiju.

Kompletnu ponudu rukometne Lige šampiona u AdmiralBetu pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke