Ludilo u Budimpešti - velika pobeda Francuza, Danci "izbacili" Island

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 26.01.2022.
22:03
Izvor: Sportske.net

Island se vraća kući.

EPA-EFE/Tibor Illyes
EPA-EFE/Tibor Illyes

Povezane vesti

Rukometna reprezentacija Francuske pobedila je Dansku 30:29 u neverovatnom meču u Budimpešti i sa prvog mesta u grupi se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva.

Danska je povela golom već posle prvog napada, a ubrzo stigla i do velikih 3:0.

Francuska je tek u četvrtom minutu stigla do prvog gola, kada je Deska sa sedmerca smanjio na 3:1.

Danska je u šestom minutu stigla i do plus pet drugim pogotkom Hald Jensena.

Francuzi su uzeli tajm-aut i pomalo izbacili Dance iz ritma spustivši razliku na minus dva.

Ipak, golovima Kirkelonkea Danska je vratila plus četiri, ali je uporna Francuska vratila na minus dva, što je alarmiralo aktuelnog svetskog šampiona čiji selektor je zatražio tajm-aut.

U 20. minutu Ludovik Fabregas je približio Francusku na gol zaostatka, ali je Lauge na suprotnoj strani vratio plus dva Dancima.

Kako se bližio finiš poluvremena Danska je dodala gas i povela sa 14:9. Prednost ipak do poluvremena nije bila ubedljivija, pa se prvoplasirani tim u grupi I zaustavio na pet poena viška.

U drugom poluvremenu Danska je održavala solidnu razliku najviše zahvaljujući odličnom golmanu, koji je sredinom poluvremena skinuo dva zicera u isto toliko napada Francuza.

Meme se budio kako je meč odmicao i održavao kakav takav priključak Francuskoj.

Francuska je na osam minuta pre kraja propustila priliku da se približi na minus dva, ali su na suprotnoj strani Danci nastavili negativnu seriju neiskorišćenih napada.

Usledio je sedmerac za Francuze koji koristi Deska i spušta razliku na dva gola zaostatka. "Trikolori" su se potpuno probudili, a Danci okuražili. 

Na tri i po minuta do kraja Francuzi su izjednačili iz sedmerca, što je rezultat koji ih je vodio u polufinale. Od tog momenta aktuelni evropski šampion je preuzeo kontrolu igre i zasluženo pobedio Dansku u reprizi meča iz Tokija.

Nakon ove pobede Francuzi će se kao prvoplasirani u grupi I sastati protiv Švedske u polufinalu, dok će poražena Danska kao druga u grupi odigrati meč protiv Španije.

Najveći gubitnik je definitivno Island, koga je poraz Danske odvojio od nastavka borbe za medalju, pa se ovaj tim vraća kući, uprkos odlično odigranom turniru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke