Maja Ognjenović: "Gvideti je jedan od najboljih na svetu"

Autor: Sportske Net
petak 13.09.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Maja je rekla "zbogom" reprezentaciji, ali još uvek igra na klupskom nivou.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kapitenska odbojkašica Srbije Maja Ognjenović posle Olimpijskih igara u Parizu, oprostila se od reprezentacije, a u "360 stepeni" na "N1" govorila je upravo o ispadanju u četvrtfinalu OI od Italije. 

"Zašto nismo uspele, nekako mi sad provejavaju neke misli, naravno da imam neku svoju teoriju i neko svoje mišljenje. Bilo je tu stvari na koje smo mi kao tim, sigurna sam, mogle više da utičemo, ne bih sada možda duboko ulazila u analizu, jer je sigurno, što se tiče tog trenerskog dela, bilo možda određenih stvari koje nisu bile onako kako smo mi navikle, ja to pripisujem našem mentalitetu", istakla je Maja, pa se dotakla i selektora Gvidetija, koga mnogi već sad otpisuju sa klupe Srbije, premda je preuzeo naše odbojakšice pre godinu dana. 

"Imale smo za trenera stranca koji je jedan od najboljih trenera na svetu. Đovani je imao svoj doprinos, sigurna sam da je želeo za nas najbolje, ali sa moje neke distance i tačke gledišta, napravio se određeni disbalans koji, apsolutno ne mogu reći da je uticao direktno na naš neuspeh, ali mislim da je ostavilo traga", rekla je Ognjenović.

Dotakla se i kraja klupske karijere. 

"Mnogo puta sam sebe demantovala, imala sam neke planove i pre par godina, i posle Rija, razmišljala sam i za reprezentativni deo i za klupski, i posle Tokija, tada sam mislila da ću završiti karijeru, pa se to nije obistinilo, nije se desilo, sada sam definitivno sigurna da je ovo poslednja klupska sezona. Uživam u ovome što radim, prelepo mi je, ali osećam da je vreme za neke druge i nadam se lepše stvari, ova godina, sezona naredna u Italiji će definitivno biti poslednja. Radujem se, ima i prednosti i mana, u smislu da sam sigurna da će to biti jedna sezona u kojoj ću se truditi da uživam što je više moguće, ali verujem da će biti i tužnih emocija, jer je kraj", kazala je Ognjenovićeva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke