Maljković: "Novak je bolji od Džordana, Jokić je veliki umetnik"

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 23.11.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Velika očekivanja od Olimpijskih igara u Parizu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković govorio je o šansama košarkaške reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Maljković je gostovao u segmentu Jutarnjeg programa RTS-a pod nazivom "Put do Pariza", gde je naveo da olimpijski tim Srbije može da bude još brojniji.

"Jako sam zadovoljan, imamo još mnogo prilika u individualnim sportovima za još koju kotu. Srbija je u Tokiju bila jedina sa odnosom momaka i devojaka 50-50. Čini se bezazlena, ali je vrlo zančajna informacija kad se malo bolje porazmisli", rekao je Maljković.

Legendarni košarkaški trener je naveo da naš tim može da se nosi sa "drim timom" Amerikanaca, ukoliko oni dođu nekompletni. Naročito ističe uspeh na Mundobasketu bez Micića, Kalinića i Jokića.

"Odlazak tri takva igrača budi motiv kod ostalih. Svi oni imaju ime i prezime i puno puta se to u sportskoj praksi pokazalo. Znao sam. Taj tim nije imao slabu tačku, Pešić to odlično radi. Mogu Amerikanci da prete, ne verujem da će doći u kompletnom sastavu. Verujem da će doći Jokić, Micić i Kalinić, nisam razgovarao sa Jokićem. Ako Amerima fali neki igrač, tu smo sa njima", istakao je Maljković.

Član "Kuće slavnih" je govorio i o značaju Nikole Jokića.

"Ako se negde košarka približava umetnosti, onda je to u dodavanju. Mi imamo velikog umetnika koji sve ostale čini boljima, a kad je teško uzima loptu i daje koš. On je vrlo bitan igrač. Ne treba da se zaboravi ni Micić, koji je bio nekoliko godina najbolji igrač Evrope", naveo je Maljković uz opasku da svi evropski igrači imaju dodatne poteškoće da se snađu u NBA ligi.

"Svi igrači koji na leđima imaju 'made in Europe' (napravljeno u Evropi), svi su protiv njih", dodaje Maljković.

Maljković je govorio i o Novaku Đokoviću, kome je najveći preostali cilj zlato za Srbiju, koje nikako da osvoji.

"Ko god je jednom popio kafu sa mnom zna koliko volim Džordana. Novak Đoković je bolji od Majkla Džordana, najbolji sportista svih vremena. Krenuo je od Kopaonika,trenirao po praznim bazenima kao i Ana Ivanović, majka mu je imala malu sedvičarnicu, otac jurio, pozajmljivao novac,...Novak je sam napravio sve ovo. Džordan je imao kompanije iza sebe i mnogo mu je bilo lakše. U Tokiju je Novak bio non-stop sa našim sportistima u olimpijskom selu. Bila mu je velika greška što je igrao dubl po japanskom suncu", izjavio je Maljković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke