Meksiko hoće Olimpijske igre 2036!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 27.10.2022.
18:15
Izvor: Sportske.net

Uskoro će ozvaničiti kandidaturu.

EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV
EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV

Povezane vesti

Domaćih Olimpijskih Igara davne 1968. godine Meksiko želi da ponovo bude organizator najveće svetske sportske smotre 2036. godine, objavili su Olimpijski komitet ove zemlje i Ministarstvo spoljnih poslova.

"Vidimo sebe kao uspešnu i ambicioznu zemlju. Mi smo jedina država koja će da bude domaćin tri Svetska prvenstva u fudbalu. Mi smo jaka država sa jednom od najjačih privreda na svetu", rekao je ministar spoljnih poslova Meksika Marselo Ebrard.

Istovremeno Ebrard je demantovao navode da država u Severnoj Americi nema dovoljno sredstava za organizaciju tako glamuroznog događaja.

"Pokrenućemo studije, koje je zatražio MOK, kako bismo uzeli u obzir promene u finansiranju OI. U tom procesu nema dugova. OI bi trebalo da odgovara gradovima, a ne obrnuto. Nemamo nameru da gradimo, pa da onda ne koristimo objekte. Imali bismo 15 godina do OI, a to je dovoljno vremena da se organizujemo. Ako Meksiko nešto predloži, to će i da uradi", dodao je on.

Meksiko je jedan od niza potencijalnih kandidata za domaćinstvo Olimpijskih igara 2036. godine. Kandididaturu bi pored Meksikanaca trebalo da potvrde  Egipat, Nemačka, Kanada, Turska, Indonezija, Indija, Kina, Italija, Velika Britanija.

Međunarodni olimpijski komitet već je odredio naredna tri domaćina Olimpijskih igara. Pariz će ugostiti najbolje sportiste sveta 2024, Los Anđeles 2028, a Brizbejn četiri godine kasnije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke