Mikec odbranio najsjajnije odlične, Zorana u finišu do trona

Autor: Sportske Net
utorak 06.02.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Očekivani rezultati.

Streljački savez Srbije
Streljački savez Srbije

Povezane vesti

Najbolji strelci Srbije u 2023, Damir Mikec i Zorana Arunović, osvojili su zlatne medalje na finalnom turniru Kupa države standardnim vazdušnim oružjem, održanom u Novom Sadu. Puškom su trijumfovali Aleksandra Havran i Lazar Kovačević.

Damir Mikec je jedini od četiri pobednika prošlogodišnjeg Kupa uspeo da ponovi trijumf. Do polovine finalnog meča pištoljem, u vođstvu je bio Duško Petrov , a onda je čelnu poziciju preuzeo i do kraja je zadržao Mikec, koji je bio najprecizniji u kvalifikacijama. Petrovu je pripalo srebro, a njegovom klupskom drugu Borisu Mikulcu bronza.

U konkurenciji pištolja za dame Zorana Arunović je dominirala u kvalifikacijama sa 583 kruga. Međutim, u finalu je Jasmina Milovanović skoro stalno bila na čelu. Ipak, dobar ritam nije zadržala do kraja, pa ju je u samoj završnici, pretposlednjim 23. hicem, prestigla Zorana Arunović i došla do zlata. Bronzu je osvojila Kikinđanka Jelena Tomić. 

U nadmetanju žena puškom, najuspešnija je bila Aleksandra Havran , koja u subotu nije uspela da odbrani zlato u juniorskoj konkurenciji. Kvalifikacije nisu obećavale mnogo za Havranovu. U finale je ušla  kao osmoplasirana sa samo dva deseta dela kruga više od devetoplasirane Nišlijke Ljiljane Cvetković. Ali u finalu je Aleksandra gađala na visokom nivou.

U ekipnoj konkurenciji pobedili su klubovi koji su bili najbolji i prošle godine. Pištoljem su titule poneli Policajac i Olimpik 011, predvođeni Mikecom, odnosno Arunovićevom, a puškom ženski tim Partizana i muški sastav „Čika Mate“.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke