Najavljena kandidatura Beograda za domaćina EP u atletici 2030. godine

Autor: Mladen Heleta
sreda 27.09.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

Ambiciozno.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Stručni savet Srpskog atletskog saveza najavio je kandidaturu Beograda za domaćina Evropskog prvenstva 2030. godine.

"Na protekloj sednici, Stručni savet Srpskog atletskog saveta doneo je zaključak da je 2023. godina bila najuspešnija u 75-godišnjoj istoriji Atletskog saveza i podržava ideju predsednika Aleksandra Vučića da se u narednim godinama izgradi nacionalni atletski stadion na teritoriji Beograda. Takođe i da Srpski atletski savez podnese kandidaturu za Evropsko prvenstvo na otvorenom koje će se održati 2030. godine upravo na nacionalnom stadionu", navodi se u današnjem saopštenju Srpskog atletskog saveza.

Kako se dodaje, na sastanku stručnog saveza održanom 21. septembra, konstatovano je i da su ove godine osvojene brojne medalje na međunarodnim takmičenjima za sve kategorije, a da je zlatnom medaljom u skoku udalj na Svetskom prvenstvu Ivana Vuleta zaokružila dobre rezultate. 

Srpski atletičari su tokom sezone na zatvorenom i otvorenom osvojili 44 medalje, a Savez je imao do sada najveći broj učesnika na tim takmičenjima. 

Savez je podsetio i da je organizovao lokalna takmičenja na kome su domaći atletičari prikupljali bodove, popravljali lične rezultate i obarali norme, kao i da su održana brojna predavanja stručnjaka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke