Najbolji klizač današnjice propušta Svetsko prvenstvo

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 17.03.2022.
00:00
Izvor: Sportske.net, Beta

Veliki udarac za Amerikanca.

 EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Olimpijski šampion u umetničkom klizanju Amerikanac Nejtan Čen zbog povrede neće učestvovati na predstojećem Svetskom prvenstvu, saopštio je danas.

Trostrukog aktuelnog šampiona na prvenstvu u Monpeljeu zameniće Kamden Pulkinen.

"Razočaran sam što moram da se povučem sa šampionata. Za ovo takmičenje treniram od povratka iz Pekinga. Imam povredu sa kojom se borim duže vreme i ne želim da rizikujem da se ona pogorša", izjavio je Čen.

Čen je osvojio zlatnu medalju na ZOI u Pekingu, a pomogao je američkom sastavu da stigne do timske srebrne medalje, koja bi mogla da postane zlatna, pošto se još čeka ishod doping istrage u koju je ukjučen ruski tim, koji je osvojio zlatnu medalju.

Čen nije izgubio na svetskim prvenstvima od 2017. kada je takmičenje završio na šestom mestu. Njegova dominacija počela je sledeće godine sa tri uzastopne titule, a prekinuta je samo 2020. kada je zbog koronavirusa otkazano Svetsko prvenstvo.

Čen je mogao da postane prvi klizač koji je osvojio četiri uzastopne titule još od američke zvezde Skota Hamiltona, koji je to uspeo u periodu od 1981. do 1984. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke