Ne može bez drame - Kragujevčani na korak od Lige šampiona!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 14.09.2024.
21:15
Izvor: Sportske.net

Nova pobeda izabranika Uroša Stevanovića.

Nenad Kotlajić
Nenad Kotlajić

Povezane vesti

Nakon jučerašnje teškom mukom izvojevane pobede Radničkog protiv mađarskog BVSC-a, kragujevački tim je večeras dočekao Vuljagmeni našeg Vladimira Vujasinovića i pred prepunim tribinama bazena u Kragujevcu slavili su sa 14:13!

Pobeda je izvojevana u sjajnoj atmosferi pred oko 1000 gledalaca, što je i više od kapaciteta tribina. 

Gosti su bolje ušli u meč, odlično su igrali odbranu mladi vaterpolisti iz Grčke, a Radnički nije uspevao da pronađe put do gola, a posle pet minuta igre bilo je 2:1 za Grke nakon gola Cacisa, da bi posle diskutabilno dosuđenog peterca Vuljagmeni imao dva gola viška. 

Kalogeropulos je iz novog peterca odveo goste na velikih tri gola razlike na dva minuta do kraja prve deonice i već je bio upaljen alarm.

Murišić je vrlo brzo iznudio peterac i na drugoj strani, da bi Jakšić bio siguran sa pet metara za 2:4, ali su stvari vrlo brzo došle na svoje mesto nakon što je Petar Jakšić postigao gol sa igračem više, a potom je Radomir Drašović pokazao sav svoj kvalitet pogodivši iz izrađene pozicije. 

Čaliovopulos je doveo goste u novu prednost, ali je Radnički uspeo da postavi stvari na svoje mesto sredinom druge deonice nakon gola Petra Jakšića sa igračem više. 

Do kraja poluvremena Kragujevčani su uspeli da vrate stvari na svoje mesto, i to preko Drašovića i Dadvanija koji su uspeli da koriste igrača više za ogromnih 8:5. 

Bilo je jasno da mladi vaterpolisti Vuljagmenija nemaju snage da pariraju iskusnijim vaterpolistima Radničkog i da je drugo poluvreme trebalo da bude rutinski za Kragujevčane.

Dadvani je uspeo posle kontre maestralnim lobom da odvede Radnički do 9:5, a Vicković sa pet metara je pogodio za ogromnih 10:5. Ipak, gosti se nisu predavali, a posle gola Kastrinakisa sa igračem više Vuljagmeni je stigao do 10:8. 

Radnički je u potpunosti stao u napadu, ponovo smo videli nekoliko grešaka, a na drugoj strani Kalogeropulos je ponovo pogodio za 10:9 i novu potpunu neizvesnost. Ipak, do kraja treće četvrtine Radnički je vratio dva gola viška preko Todorovskog koji je pogodio iz peterca. 

Jedan od junaka meča, Dadvani, uspešno pogađa posle zarađenog igrača više za 13:10, a na drugoj strani odlično je branio Filipović i sprečio je bilo kakvo iznenađenje. 

Na 4 minuta do kraja Marko Janković pogađa za 14:11, ali su gosti imali devet života večeras, Cacis je pogodio na minut i po do kraja za 14:13 i eto nove drame!

Radnički nije iskoristio igrača više, gosti su imali šansu da stignu do izjednačenja, ali je golman Filipović dobro reagovao i sprečio bilo kakvo iznenađenje. 

U prvom meču današnjeg programa u Kragujevcu ekipa mađarskog BVSC-a je savladala Mladost iz Zagreba sa 14:13, pa posle dva odigrana kola Radnički ima svih 6 bodova, Mladost i BVSC imaju po 3, a Vuljagmeni je bez bodova, pa je jasno da je Kragujevčanima dovoljan i bod za plasman u Ligu šampiona. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke