Neka počne Mošin lov na trofeje!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 11.06.2022.
16:22
Izvor: Sportske.net

Momir Ilić na pragu istorijske sezone, u subotu bi trebalo da se dokaže.

EPA-EFE/Tamas Vasvari
EPA-EFE/Tamas Vasvari

Povezane vesti

Veliki derbi mađarskog prvenstva i duel dve najjače ekipe u ovom delu Evrope, ali i dve ekipe koje su među 10 najjačih u Evropi ove sezone, Seged i Vesprem, igraju drugu utakmicu finala mađarskog plej-ofa, ovoga puta je domaćin Vesprem koji je dobio prvi meč rezultatom 29:28. 

Ekipa Momira Ilića koju u junu očekuje i Fajnal for u Kelnu, uspela je da nadoknadi u dva navrata tri gola zaostatka i da slavi pobedu u prvom meču, a možemo reći i da je zahvaljujući nešto boljoj formi i psihološkoj prednosti, favorit u drugom meču. 

Ipak, Seged je tim sastavljen od iskusnih igrača i momaka od kojih tek očekujemo da naprave velike karijere, pa nemojte se začuditi i ako budu slavili, recimo, pobedili su ove sezone jedan Kil, potom Elverum, ali Vesprem im nikako ne leži. 

U poslednja tri duela slavio je Vesprem, u ovoj sezoni su slavili u tri meča i jedan je završen nerešenim rezultatom, ali to sa druge strane, može predstavljati i opterećenje timu Momira Ilića. 

Seged je promašivao sedmerce u prvom poluvremenu prvog duela, Bogdan Radivojević je imao problema, ali je i pored toga domaći tim imao tri gola prednosti, kao i početkom drugog poluvremena, oba puta je Momir Ilić svojim savetima uspeo da preokrene rezultat. Ne samo to, na 28:28 Ilić je zatražio tajm-aut, napravio akciju za levorukog Jahiju koji je pogodio za pobedu. 

Jako bitno jeste da Seged neretko igra slabo u nastavku susreta, dešavalo se da neshvatljivo gube lopte u napadu nakon čega su "pucale" kontre na drugoj strani, a tako je bilo i u prvoj utakmici kada su olako ispustili plus od tri gola u dva navrata. 

Nenadić ulazi u formu, iako je i on imao grešaka u prvom duelu, u drugom svakako možemo očekivati daleko bolju partiju i možda baš on bude čovek odluke. Ne zaboravimo ni Vladimira Cuparu koji je u prvom duelu imao nekoliko sjajnih intervencija, baš kao i Korales, prvi golman ovog tima. 

Uglavnom, domaćin u drugom meču favorit, pre svega zbog svoje konstantnosti, ali Seged itekako ima čemu da se nada ukoliko odigra na visokom nivou.

Banhidi je igrao rovit za Seged u prvom duelu, radi se o sjajnom rukometašu koji će biti opcija više za goste, a tu je i iskusni pivot Matej Gaber, Slovenac koji će još više pomoći u drugom meču. Obojica su igrala u prvom duelu, ali ono najbolje od njih očekujemo u subotu. 

Utakmica počinje u 17:45, na AdmiralBetu imate priliku da dobro zaradite ukoliko odigrate na Vesprem, pobeda domaćina vrednuje se kvotom 1,48.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke