Nema dileme, ovo su najbolji srpski strelci za 2023!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 02.01.2024.
15:30
Izvor: Sportske.net

Streljački savez dodelio nagrade.

Streljački savez Srbije
Streljački savez Srbije

Povezane vesti

Streljački savez Srbije saopštio je danas da su Damir Mikec i Zorana Arunović izabrani za najbolje strelce Srbije u 2023. godini.

Priznanje za najboljeg trenera godine u Srbiji ponovo je osvojio Goran Mikec, Damirov brat i trener, naveo je Streljački savez Srbije.

Mikec je 2023. godine postao evropski prvak i svetski vicešampion pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji.

"Jedan je od svega nekoliko strelaca koji su u 2023. došli do pobedničkog postolja i na evropskom i na svetskom šampionatu u pojedinačnoj disciplini. U riznicu je dodao i zlato na Svetskom kupu u Limi", naveo je Streljački savez Srbije u saopštenju.

Zorana Arunović je na Svetskom kupu u Kairu osvojila srebro, dok je na finalu Svetskog kupa u Dohi bila na korak od odličja, zauzevši četvrto mesto.

Oboje su zabeležili po nekoliko plasmana u finala na velikim takmičenjima, a osvojili i medalje u ekipnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu.

Niz odličnih rezultata koja su Arunović i Mikec ostvarili zajedno, kao članovi miks para, bio je dugačak i minule godine - osvojili su zlatne medalje na Svetskim kupovima u Rio de Žaneiru i Limi i na Evropskom prvenstvu u Talinu, a srebrne na Svetskim kupovima u Bakuu i Kairu.

Mikec je deseti put uzastopno, a 11. put ukupno proglašen za najboljeg muškog strelca Srbije, dok je Zorani Arunović priznanje za 2023. osmi trofej za najuspešniju takmičarku Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak