Nismo "potonuli" - Srbija bolja od prvaka sveta!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 02.01.2023.
09:00
Izvor: Sportske.net

Bravo!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije savladali su svetskog prvaka Španiju sa 14:12 (2:1, 4:2, 6:5, 2:4) u prijateljskoj utakmici odigranoj u Dalasu.

Srbija je u prethodne dve pripremne utakmice doživela dva poraza. Bolji od izabranika selektora Uroša Stevanovića bili su Španija i Sjedinjene Američke Države, ali su naši momci noćas pokazali da imaju kvalitet i revanširali se "crvenoj furiji".

Naši vaterpolisti odigrali su sjajno, posebno u prvom poluvremenu kada su došli do velikih tri gola prednosti, u trećoj deonici imali smo maksimalnih +4, da bi do kraja utakmice ekipa selektora Uroša Stevanovića uspela da završi posao i stigne do važnog trijumfa.

Najbolji u selekciji Srbije bili su Vasilije Martinović i Radomir Drašović sa po tri gola, dok su Nemanja Ubović i Nikola Jakšić postigli po pogodak manje.

Kod Španaca bolji od ostalih bio je Granados sa tri gola.

Naredne noći Srbija će imati priliku da se revanšira i Sjedinjenim Američkim Državama sa kojima će odigrati poslednju prijateljsku utakmicu u Dalaasu.

SRBIJA: Dobožanov, Dimitrijević, Pljevančić, Ranđelović 1, Lazić, Martinović 3, Drašović 3, Jakšić 2, Janković, Ubović 2, Stojanović 1, Vučinić 1, Mitrović, Radulović 1.

ŠPANIJA: Agire, Vals, Granados 3, Sanahuja 2, Valera, Larumbe 2, Pol, Kanamas 1, Taul Asensio, Malara 2, Bustos 2,Motos, Gomila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke