Novi Beograd ''cementira'' mesto u vrhu, Zvezda i Radnički za čast

Autor: Milovan Longinov
utorak 29.03.2022.
15:30
Izvor: Sportske.net

Nastavlja se vaterpolo Liga šampiona.

BETAPHOTO/SD RADNICKI KRAGUJEVAC/EV
BETAPHOTO/SD RADNICKI KRAGUJEVAC/EV

Povezane vesti

Posle jednomesečne pauze, nastavlja se takmičenje u Ligi šampiona u vaterpolu. U utorak i sredu biće odigrane utakmice 11. kola u obe grupe, pa polako dobijamo i rasplet u borbi za plasman među osam najboljih.

Kao što znate, Srbija ima tri svoja predstavnika u elitnom evropskom takmičenju, a u dosadašnjih deset kola, kako se i očekivalo, najbolji učinak ima ekipa Novog Beograda. U Grupi A Novobeograđani imaju skor od šest pobeda, po dva remija i poraza i zauzimaju drugo mesto na tabeli, sa tri boda manje od vodeće Breše. I oni su imali oscilacija u formi, a Igor Milanović je već treći trener koji ih vodi od početka sezone, posle Vlade Vujasinovića i Dejana Jovovića. Utisak je da od dolaska Milanovića na klupu Novog Beograda ovaj tim konačno igra kako se od njega i očekuje, u skladu sa vrhunskim kvalitetom igrača koje ima u svojim redovima. Nova potvrda toga trebalo bi da se dogodi u sredu od 19 časova i 45 minuta, kada će Milanovićev tim ugostiti ekipu mađarskog Ferencvaroša. U prvih osam kola Ferencvaroš je bio neporažen, a onda je vezao dva neuspeha, u duelima sa Barselonetom i Jadranom iz Splita, pa je sada tek na petom mestu na tabeli Grupe A. Zbog toga će mađarski tim doputovati u Beograd silno motivisan da taj loš niz prekine i vrati se u trku za jedno od prva četiri mesta u grupi, pa nas sigurno očekuje veoma zanimljiva borba.

Drugi srpski predstavnik u Grupi A je kragujevački Radnički koji je realno daleko od plasmana među prve četiri ekipe, s obzirom da na šestom mestu ima čak šest bodova manje od petoplasiranog Ferencvaroša, a sedam od Barselonete koja je za sada na četvrtoj poziciji. Ipak, ekipa Uroša Stevanovića imaće u sredu lepu priliku da upiše četvrti trijumf od početka sezone, jer im u goste dolazi Jadran iz Splita. Ujedno, Radnički bi se eventualnom pobedom učvrstio na šestom mestu, s obzirom da Splićani zaostaju samo jedan bod na sedmoj poziciji.

Kada su u pitanju ostale utakmice iz ove grupe, vodeća Breša će imati lagan posao kao domaćin protiv poslednjeplasiranog Dinama iz Tbilisija, koji je u prvih deset kola doživeo svih deset poraza, a mnogo zanimljivije biće u jednom od derbija ovog kola, duelu Barselonete i Olimpijakosa, koji će se boriti za  treće mesto na tabeli. Za sada Olimpijakos ima dva boda više od španskog predstavnika.

U Grupi B će sve četiri utakmice biti odigrane u utorak, a kolo će otvoriti duel Hanovera i Crvene zvezde. Treći srpski predstavnik u Ligi šampiona ozbiljno uzdrman dočekuje gostovanje u Nemačkoj posle neočekivane eliminacije već u četvrtfinalu domaćeg plej-ofa. Zvezda je vodila veliku borbu u dva meča sa ekipom Šapca, oba meča završena su remijem, pa je posle penal-serije dalje prošla šabačka ekipa.

Kao i Novi Beograd, i Zvezda je od početka sezone menjala trenere, a sada je sa klupe predvodi naš trofejni selektor Dejan Savić koji je povratnički debi u Ligi šampiona imao u prošlom kolu, u porazu od Juga u Dubrovniku rezultatom 17:11. Podsetimo, Zvezda je sa Savićem na klupi 2013. godine osvojila titulu prvaka Evrope, ali sada je u znatno drugačijoj situaciji. Crveno-beli posle deset odigranih kola imaju samo četiri osvojena boda, koliko i poslednjeplasirana Steaua, pa bi eventualnim trijumfom nad Hanoverom Zvezda mogla da se izdvoji na sedmom mestu, s obzirom da rumunski tim ima znatno teže gostovanje protiv dubrovačkog Juga. Doduše, ni Zvezdi neće biti nimalo lako, pogotovo jer je Hanover posle dva poraza u prethodna dva kola doveo u pitanje plasman među osam najboljih i imaće imperativ pobede. Nemački tim sada ima 11 bodova, dva manje od četvrtoplasiranog OSC-a iz Mađarske.

Posle deset kola u Grupi B su se izdvojile ekipe Pro Reka i Marseja koje imaju po devet pobeda i jedan poraz. Pro Reko će u utorak gostovati u Nemačkoj protiv Špandaua koji je trenutno na šestoj poziciji i još uvek ima teoretske šanse za plasman među četiri najbolje ekipe u grupi. Marsej je u dugoj seriji pobeda, a pokušaće da je nastavi pred svojim navijačima protiv mađarskog OSC-a, što će biti i derbi kola u ovoj grupi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke