Novi poseban gost u BK "Zvezdara Olimp", Došljak poručuje: "Bokseri da budu primer kulture ponašanja"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 07.07.2023.
15:08
Izvor: Sportske.net

Veliki posao radi BK "Zvezdara Olimp".

Povezane vesti

Jedan od mlađih klubova u Srbiji, ali i najozbiljnijih svakako je BK "Zvezdara Olimp". 

Zlatko Došljak, proslavljeni naš bokser koji je i prvi čovek ovog kluba, za kratko vreme je okupio veliki broj poznatih ličnosti koje su promovisale ovaj klub, a najnovije ime koje se pojavilo u sali jeste Miloš Mudrić, ime dobro poznato u borilačkim sportovima naše zemlje. 

"Bokserski klub “Zvezdara Olimp” je za kratko vreme postao poznat širom naše zemlje. Dajemo sve od sebe da širimo zdravu sliku o boksu i samim bokserima. Decenije unazad govore da je boks bio najpopularniji sport, i da se tražila karta više da bi se gledali mečevi sad već naših proslavljenih veterana koji su nam doneli medalje sa najvećih takmicenja, pre svega Olimpijskih igara... Samo pojavljivanje boksera u društvu je svakom bila čast da se rukuje sa našim proslavljenim legendama. Dajem sve od sebe da naš klub promoviše svakog boksera, onako kako bi trebalo da bude, a to je pre svega da sa svojim ponašanjem u društvu budu primer kulturnog ponašanja, bez uličarskih reči i ponašanja koja u našem klubu nisu dobro došla. Bokser treba slabijeg da odbrani i nikad svoje znanje da upotrebi na nejakim i slabijim od sebe", objasnio je Zlatko Došljak. 

"Pre svega bokseri su plemenite hrabre duše, sa velikim srcem i čistom dušom. Nas klub svojim radom pokazuje to svojim ličnim primerom, a sama činjenica koja su imena bila na otvaranju kluba, a da to i dalje traje pokazuje dolazak velikog uglednog i poštovanog profesora Miloša Mudrića, sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, sto je obišao nas klub, a ujedno odradio trening sa našim polaznicima kluba, bazirajući se na učenju direkata kod početnika, što pojedinačno tako u paru, i izvođenju istih na džaku, kao i na samoj pokretljivosti i preciznosti udaraca. Naši polaznici su perfektno odradili zadane vežbe, a od profesora smo dobili sve pohvale na tehnici naših rekreativaca i budućih takmičara, kao i na samoj atmosferi u klubu koja je i najbitnija. Gde je zdravo okruženje, tu je i rezultat zagarantovan", objasnio je Zlatko. 

Miloš Mudrić bio je istaknuti takmiĉar u karateu. U ovom sportu, osvojio je veći broj medalja na domaćim i meĊunarodnim takmiĉenjima (3. mesto na svetskom kupu, 1. mesto u borbama ekipno sa reprezentacijom SCG na Prvenstvu Balkana, višegodišnji prvak države u karate sportu u pojedinaĉnoj i ekipnoj konkurenciji u disciplini borbe).

"Profesorovo takmičarsko trenersko znanje u karateu je krunisano najsjajnijim medaljama širom sveta. Profesore, ništa manji ni naši ciljevi nisu, daćemo sve od sebe kako bi iz naše sale izašlo što više pravih, časnih ljudi, pa tek onda šampiona... Sam si rekao da je sala sa dušom i za pravljenje šampiona... Sledićemo tvoje reči!", istakao je Došljak. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak