Novi selektor Rojević: "Daleko smo od medalja, pojedinci su stavljali nerealne ciljeve"

Autor: Filip Rodic
petak 01.03.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Obećava rast ekipe iz dana u dan.

© 2024 Srdjan Stevanovic / STARSPORT
© 2024 Srdjan Stevanovic / STARSPORT

Povezane vesti

Novi selektor rukometne reprezentacije Srbije Boris Rojević je u intervjuu za "RTS" govorio o stanju u reprezentaciji i svojim idejama u narednom periodu.

Trofejni trener prvaka Srbije Vojvodine je istakao da "orlovi" nemaju kvalitet za velika dela, ali postoji potencijal.

"Zaista smo daleko od nekih medalja koje smo često pominjali i onda smo se vraćali kući jako razočarani. Mislim da su pojedinci prihvatali i stavljali nerealne ciljeve. Trenutno nemamo tim za takva dela, ali imamo dosta talentovanih, mladih igrača koji treba da dođu i zato je napravljen jedan novi olimpijski, četvorogodišnji ciklus gde bi veliki uspeh bio odlazak na Olimpijske igre 2028. godine. Na tom cilju ćemo i raditi, dakle nema ništa instant", naglašava novi strateg rukometaša Srbije.

"Jedina stvar koja se u životu ne može kupiti je iskustvo, a ja ga itekako imam. Potrebno je napraviti jedan miks starijih i mlađih igrača, stariji da donose rezultat, a mladi da uče od njih i da nastavljaju. Bez kvantiteta nema ni kvaliteta, mora da se proširi baza. Ja ću postaviti sistem, a sistem ne funkcioniše bez kvalitetnih igrača, niti igrači bez sistema. Za to treba vreme, kao i za kvalitetne igrače, iako ih mi imamo, ali ne u dovoljnom broju za velike rezultate. Jednostavno, moja parola je rad, rad i rad", ističe Rojević za "RTS".

Rukometašima prvo sledi pripremni meč protiv Poljske, pa baraž kvalifiakcija za Svetsko prvenstvo u kom je rival Španija.

"Sedam dana ću biti sa igračima pre Poljske i dva dana pre utakmice protiv Španije, to je premalo vremena da se bilo šta uradi", navodi Rojević.

Srbija je do nezavidnog položaja dospela zahvaljujući lošim rezultatima na prvenstvu sveta. Podsećanja radi, odigrala je remi sa Islandom, a poražena je od Mađarske i Crne Gore.

"Ovo je nasleđe prošlog selektora. Da nismo izgubili utakmicu protiv Crne Gore imali bismo za protivnika pobednika duela Belgija - Italija i bili bismo apsolutni favoriti, ovako smo, svi znamo, autsajderi na tim mečevima. Naše šanse nisu velike, ali dok god postoje mi ćemo davati svoj maksimum da probamo da iznenadimo, ako ne iznenadimo, želim da nacija prepozna jednu novu reprezentaciju, srčanu, borbenu", kaže novi selektor rukometne selekcije Srbije.

"Obećavam rad na svim nivoima koje mogu da pokrenem kao selektor i da će reprezentacija rasti iz dana u dan. Niko nema čarobni štapić, ali je sigurno da će se pomak videti kroz godine koje dolaze", zaključio je Rojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke