Ovaj Partizan je neuništiv - Obećanje je ispunjeno!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.04.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Generacija za pamćenje!

@RSS
@RSS

Povezane vesti

Ako sinoć niste gledali finale rukometnog Kupa Srbije koji nosi ime prof.dr Branislava Pokrajca, mnogo ste propustili!

Vojvodina i Partizan su odigrali antologijski meč u borbi za trofej, a posle velikog preokreta u drugom poluvremenu, pa polučasovnog prekida meča zbog navijačkih incidenata, zatim neverovatnih dešavanja na kraju drugog produžetka i dramatčne penal-serije, kao pobednik je izašla ekipa Partizana, koja je u finišu meča imala i dvojicu-trojicu povređenih igrača.

Na kraju, 29:28 za Partizan (24:24 posle produžetaka, 19:19 u regularnom toku, 8:13 na poluvremenu).

A kakav karakter ima ova ekipa Partizana svedoči i podatak da je i u polufinalu takođe posle penal-serije uspela da savlada Dinamo u Pančevu.

Pobedom nad Vojvodinom, crno-beli su osvojili trofej Kupa posle 11 ''sušnih'' godina, a posle svega što smo videli, čak su i trener i igrači Partizana u neverici kako su uspeli da prekinu dominaciju Vojvodine, i to na njenom terenu.

@RSS

''Fantastičan je osećaj osvojiti trofej, prvo zato što je sa mojim Partizanom posle toliko godina, a drugo zato što smo ga osvojili na ovakav način. Prošli smo kroz tri teška gostovanja, možda nas je to i pripremilo za sve što nas je ovde čekalo. 

Imali smo malo i sreće, ali nijednog trenutka nismo odustali, čak i kad je bilo na minus pet i dalje smo verovali, energija je bila neverovatna. 

Sužavao se i roster, ostali smo bez dva beka, ali je tim imao spreman odgovor. Hvala mojim igračima na svemu što su prikazali, ovo je zaista neverovatno. Vežbali smo serije sedmeraca prethodnih nekoliko dana, pravilo je bilo da onaj ko izgubi mora da napusti halu. Baš ovi što su dva puta napuštali halu, večeras su pogađali'', rekao je trener Đorđe Ćirković posle meča.

@RSS

Kapiten Nikola Zečević je dao ogroman doprinos ovom trijumfu, iako su ga u poslednjim minutima uhvatili i grčevi. Posle meča je otkrio da je njegovo obećanje koje je dao saigraču Urošu Kojadinoviću sinoć ispunjeno.

''Nismo ni svesni još uvek šta smo uradili, posle toliko godina bez trofeja doneli smo Partizanu pehar. Pored mene je Кoja, može da potvrdi da sam mu obećao davno da ćemo pre nego što ode uzeti trofej. Na našu žalost, njemu je ovo poslednja sezona u klubu ali ide dalje kao pobednik. Obećao sam mu trofej i to smo i ispunili, a imaćemo šansu da se borimo za još jedan i da zapečatimo ovu sezonu kao jedna zlatna generacija Partizana'', poručio je Zečević.

@RSS

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke