Partizan potvrdio tužnu vest - Preminuo Sesil Egzum

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 03.07.2023.
23:20
Izvor: Sportske.net

Nažalost, izgubio je najtežu borbu...

KK Partizan
KK Partizan

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan večeras je potvrdio tužnu vest - u 60. godini preminuo je Sesil Egzum, nekadašnji košarkaš i otac jednog od najboljih igrača crno-belih Dantea Egzuma.

Pte nekoliko dana javnost je šokirala informacija da je Sesil Egzum u bolnici u Los Anđelesu i da se bori za život zbog problema sa plućima.

Bio je na intenzivnoj nezi, ali nažalost nije uspeo da se izbori sa bolešću.

Ova vest je utoliko šokantnija ako znamo da je Sesil Egzum u završnici prethodne košarkaške sezone bio redovan na Partizanovim utakmicama i u ''Štark areni'', ali i na nekim gostovanjima, poput Madrida, gde je bodrio crno-bele u majstorici za plasman na F4 Evrolige...

Prema pojedinim saznanjima, u to vreme je počeo da oseća tegobe, pa je napustio Beograd uoči finalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

Sesil Egzum je svoju košarkašku karijeru počeo 1980. na Univerzitetu Severna Karolina, a četiri godine kasnije je izabran na NBA draftu od strane Denver Nagetsa. Međutim, u to vreme je doživeo tešku povredu kolena i nikada nije zaigrao u NBA ligi.

U sezoni 1986/87 je nastupao za australijske Bulin Bumerse, a kasnije je igrao za Melburn Džajantse, Melburn Tajgerse... Najduže se zadržao u ekipi Džilong Superketsa, gde je nastupao od 1992. do 1996. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke