Partizan sjajno igrao tri četvrtine, a onda doživeo ''brodolom'' - Novi Beograd u finalu kupa!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.01.2023.
18:14
Izvor: Sportske.net

Ipak ništa od iznenađenja.

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Prvi finalista Kupa Srbije je ekipa Novog Beograda. Tim koji sa klupe vodi Živko Gocić opravdao je ulogu favorita protiv Partizana i na kraju trijumfovao sa 14:9, iako su crno-beli imali vođstvo posle treće četvrtine.

Počelo je golom Dušana Mandića za vođstvo Novog Beograda, ali je Partizan pružao odličan otpor i golom Trtovića je poveo sa 3:2. Smiljević je u prvoj četvrtini dva puta savladao golmana Novog Beograda, a Partizan je taj deo igre rešio u svoju korist rezultatom 4:3.

Početkom drugog kvartala, novo vođstvo Partizanu doneo je Lovre Miloš koji je iskosa sa desne strane savladao Žoaa Pedra, za vođstvo od 5:4.

Nepun minut kasnije Duško Pijetlović je zaradio direktan crveni karton, a odmah zatim Partizan prvi put stiže do dva gola prednosti, golom 17-godišnjeg Luke Gladovića - 6:4 za crno-bele u finišu druge četvrtine!

Strahinja Rašović je uzvratio na drugoj strani i Novi Beograd je smanjio na 6:5, a za izjednačenje se pobrinuo Martinović početkom treće deonice.

Seriji Novog Beograda tu nije bio kraj, jer je vrlo brzo Granados pogodio za preokret - 7:6. Zatim pogađa i Drašović za 8:6.

Konačno, Trtović prekida seriju rivala i pogađa za 8:7. To je bio početak Partizanove serije, a za novi preokret se pobrinuo Nikola Giga, golom u poslednjim sekundama treće četvrtine, za vođstvo Partizana od 9:8.

Izgledalo je da bi crno-beli mogli da prirede iznenađenje, ali nisu imali snage da nastave u istom ritmu i u poslednjoj četvrtini. Novi Beograd je silovito odigrao ovaj deo igre i kada je Vučinić svojim golom povisio na 13:9, pitanje prvog finaliste bilo je rešeno.

Ništa crno-belima nije polazilo za rukom u napadu, a Drašović je na ulasku u poslednja dva minuta pogodio za 14:9, pa je Novi Beograd rešio poslednju četvrtinu sa čak 6:0. 

Drugo polufinale igraće se večeras od 20 časova, takođe u Beogradu, a sastaće se Radnički iz Kragujevca i Crvena zvezda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke