Pobeda nad Srbijom produžila ugovor selektoru Crne Gore

Autor: Mladen Heleta
subota 17.02.2024.
00:30
Izvor: Sportske.net

Šola ostaje na svojoj funkciji.

EPA-EFE/Anna Szilagyi
EPA-EFE/Anna Szilagyi

Povezane vesti

Godinu nakon što je imenovan za novog selektora rukometaša Crne Gore, Vlado Šola je dobio novi ugovor.

Rukometni savez Crne Gore odlučio je da produži saradnju sa hrvatskim stručnjakom.

Kako navode iz RSCG, Upravni odbor Saveza, na predlog predsednika Petra Kapisode, doneo je odluku o nastavku saradnje i potpisivanju novog ugovora sa Šolom.

"Zajedno sa saradnicima, uradiću sve da opravdam ukazano poverenje", rekao je Šola i zahvalio se Kapisodi, kao i igračima "na iskrenom i patriotskom odnosu prema dresu sa državnim grbom".

Novi ugovor će važiti do završetka Svetskog prvenstva u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, odnosno do kraja januara 2025. godine.

Šoli je ugovor istekao nakon nedavno završenog Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

"Na obostrano zadovoljstvo, donesena je odluka o nastavku saradnje, pa će proslavljeni hrvatski golman predvoditi 'lavove' u majskom baražu protiv Belgije ili Italije za plasman na Svetsko prvenstvo", zaključuju iz RSCG.

Šola je nakon nešto slabijih izdanja u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, na pravi način "posložio kockice" na nedavnom Euru, pa je Crna Gora praktično "na jedan šut" poražena od Mađarske i Islanda, dok je pobedom nad Srbijom obezbedila povoljnjiji žreb za naredno Svetsko prvenstvo.

"U martu nas očekuje okupljanje u okviru EHF sedmice tokom koje ćemo odigrati jednu ili dve prijateljske utakmice. To će biti prilika da vidimo na delu neke nove igrače, ali i da ispravimo nedostatke koje smo uočili nakon analize nastupa na Evropskom prvenstvu", dodao je Šola.

A za plasman na rukometni Mundijal narednog januara crnogorski tim igraće 8. i 15. maja protiv boljeg iz martovskih duela Belgije i Italije.

"Glavni cilj u ovoj godini je baraž u maju, a pripreme za taj dvomeč će krenuti nakon što saznamo ko će nam biti protivnik – Italija ili Belgija. Verujem da će biti dovoljno vremena da se na pravi način pripremimo za te utakmice", zaključio je Šola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke