Počela rukometna Liga šampiona, čak 12 Srba igraju u njoj!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 12.09.2024.
19:00
Izvor: Sportske.net

Imamo rukometaše na viskom nivou.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Utakmicama prvog kola grupne faze juče je započelo novo izdanje rukometne Lige šampiona.

Format je ostao isti, 16 klubova raspoređeno je u dve grupe, po dve najbolje ekipe iz obe grupe idu direktno u četvrtinale, dok će pozicije od tri do šest voditi u osminu finala. Titulu brani najtrofejniji rukometni koletkiv na planeti Barselone.

Srbija ni ove sezone nema svoj klub u eliti, ali će našu zemlju predstavljati čak 12 rukometaša. Najviše igra za klubove u regionu.

Makedonski Eurofarm Pelister sinoć je poražen kao gost od Pari Sen Žermena, a za ovaj klub nastupaju trojica naših igrača, defanzivni specijalac Ilija Abutović, krilo Bogdan Radivojević i bek Uroš Borzaš.

Dvojicu igrača imaćemo u Zagrebu, gde se sjajnom šuter Urošu Kosu pridružio sunarodnik Mihajlo Radojković, a tandem Srba prisutan je i u Dinamu iz Bukurešta, tamo su golman Vladimir Cupara i krilo iz Niša Darko Đukić.

Ima naših i u mađarskim velikanima. Organizator igre Pik Segeda je Lazar Kukić, a pivotmen Vesprema Dragan Pešmalbek.

Nemački Fuhse Berlin vratio se u eliti, a udarne igle ovog tima već godinama su pivotmen Mijajlo Marsenić i jedan od najboljih golmana sveta Dejan Milosavljev. Imamo igrača i u francuskom Nantu, gde će Srbiju predstavljati Marko Milosavljević.

U grupi A takmiče se: Sporting, PSŽ, Fredericia, Fuhse Berlin, Vesprem, Dinamo Bukurešt, Eurofarm Pelister i Visla Plock.

U grupi B su: Olborg, Barselona, Magdeburg, Seged, Zagreb, Kjelce, Kolstad i Nant.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke