Pozdrav dva GOAT-a i oba na "ić" - Novak sa Nikolom u Parizu

Autor: Filip Rodic
subota 01.06.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Svetski broj jedan uveličao ceremoniju.

screenshot
screenshot

Povezane vesti

Proslavljeni rukometaš Nikola Karabatić odigrao je poslednji meč u dresu PSŽ-a, a na oproštaju bio je i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Pari Sen Žermen je u punom "Bersiju", pred oko 14.000 navijača trijumfovao protiv Eks an Provansa 39:36 u 30. kolu, poslednjem u šampionatu Francuske. Na oproštaju Nikole Karabatića PSŽ je pobedom obezbedio 11. titulu prvaka države u istoriji, a 10. uzastopnu.

Utakmici je prisustvovao i najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković. Uoči početka duela Đoković i Karabatić su se srdačno pozdravili. Pored Novaka, Nikola se pozdravio i sa Draganom Mladenovićem, olimpijskim rukometnim šampionom iz 1984. godine i njegovom ćerkom Kristinom, teniserkom.

Karabatić je osvojio 69. trofej u karijeri, a uz to sa selekcijom Francuske je tri puta bio olimpijski, po četiri puta evropski i svetski prvak.


Pored reprezentativnih medalja, Karabatić je tri puta sa tri različita kluba (Kil, Barselona, Monpelje) osvajao Ligu šampiona.

Karabatić je rođen 1984. godine u Nišu, a karijeru započeo u Železničaru. Prve profesionalne rukometne korake napravio je u Monpeljeu, a onda je karijeru nastavio u nemačkom Kilu, da bi se opet vratio u Monpelje. Rukometaš je nastupao i za Eks an Provans, Barselonu i PSŽ.

Na predstojećim Olimpijskim igrama Francuska brani zlato, a Karabatić je najavio da će mu to biti poslednji turnir u karijeri.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke