POLUVREME - Srbi i Hrvati u egalu, Rus nam pravi velike probleme!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 13.02.2024.
17:39
Izvor: Sportske.net

Izuzetno izjednačena utakmica.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena četvrtfinala Svetskog prvenstva u utakmici između Srbije i Hrvatske nerešeno je 9:9.

Hrvati su iskoristili prvi napad, iznudili igrača više i pogodili preko Marka Žuvele. Ekspresno su uzvatili naši "delfini". Dušan Mandić je odapeo sa distance i u svom stilu savladao Bijača.

Nastavilo se sa perfeketnom realizacijom napada. Hrvati su izborili peterac koji je u novi pogodak pretvorio Jerko Marinić-Kragić.

Nisu srpski šuteri bili sigurni na početku meča, iako smo uspevali da dođemo do igrača više. Kazna je usledila posle kontranpada rivala i trećeg gola za Hrvatsku u režiji Konstantina Harkova.

Ipak, nisu izabranici selektora Uroša Stevanovića dozvolili rivalu da se odlepi, već u sledećem napadu Nemanja Vico je smanjio na 2:3, da bi Sava Ranđelović konačno iskoristio novo isključenje Hrvata i izjednačio na 3:3.

Nastavila se goleada u prvoj četvrtini, a prednost Hrvatskoj vratio je naturalizovani Rus Harkov, za koga rešenje nije imao srpski golman Radoslav Filipović. Na kraju prve deonice Srbija je stigla do izjednačenja. Lako su naši vaterpolisti ponovo došli do igrača više i iskoristili brojčanu prednost preko Strahije Rašovića.

Do prvog vođstva u četvrtfinalu Srbija je došla posle minut igre u drugoj četvrtini. Već je postalo normalno da naša ekipa dođe do igrača više, a ovoga puta poentirao je Đorđe Vučinić za 5:4. Nažalost, Hrvati su već u narednomnapadu izjednačili preko centra Luke Lončara koji je matirao nemoćnog Filipovića.

Preuzeo je odgovornost i kapiten Srbije Nikola Jakšić, odlučio se za udarac iz pozicionog napda i "probušio" golmana rivala Bijača vrativši nam prednost. Poboljšali su naši momci i igru u odbrani, a to se odmah ogledalo i na rezultatu. Novim pogotkom Jakšića "delfini" su poveli sa dva gola razlike - 7:5.

Nije blistao naš čuvar mreže Filipović u prvom delu i nije uspevao da zuastavi udarce sjajnih šutera Hrvatske. Novi gol za "barakude" postigao je Loren Fatović i smanjio na 7:6. Seriju Hrvata od 2:0 za izjednačenje kompletirao je Rino Burić golom sa dva metra posle dobre akcije iz napada sa igračem više.

Nije Srbija dozvolila rivalu da dođe do preokreta, prednost našoj selekciji vratio je Nemanja Ubović, ali su Hrvati odmah izjednačili pogotkom Franka Lazić iz veoma teške situacije.

U poslednjem minutu prvog poluvremena Srbije je izborila peterac. Odgovornost je preuzeo Mandić i "zakucao" loptu u mrežu rivala. Ipak, na odmor se otišlo u egalu jer je Burić postigao gol za 9:9.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke