Posle debakla na SP, Hrvati brzo izabrali novog selektora!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.01.2021.
18:20
Izvor: Sportske.net

Na odluku se čekalo tek par dana.

Beta/Mohamed Abd El Ghany, Pool via AP
Beta/Mohamed Abd El Ghany, Pool via AP

Povezane vesti

Reprezentacija Hrvatske odigrala je ispod svih očekivanja na još uvek aktuelnom Svetskom prvenstvu u Egiptu, gde nije uspela da se plasira ni u četvrtfinale.

Još posle poraza od Argentine, kada je Hrvatska ipak imala određene šanse za plasman među osam najboljih, sada već bivši selektor Lino Červar je najavio odlazak sa te pozicije, a to se samo potvrdilo posle debakla protiv Danske u sledećem kolu.

Pominjalo se u medijima nekoliko imena po pitanju Červarovog naslednika, među njima Ivano Balić, koji je važio za favorita, kao i Petar Metličić ili Veselin Vujović, ali izbor je pao na Hrvvoja Horvata, dosadašnjeg Červarovog pomoćnika i trenera Neksea.

"Nakon iscrpne rasprave, te detaljne analize svakog od ponuđenih kandidata, utvrđeno je da Ivano Balić nažalost nema potrebnu diplomu za obavljanje selektorske funkcije.

Od dva preostala kandidata Upravni odbor je većinom glasova, uz jedan glas protiv, i jedan suzdržan, i neizjašnjavanje jednog člana koji je zauzet radnim obvezama, odlučio da zadrži kontinuitet u radu reprezentacije. Tako je doneo odluku o imenovanju Hrvoja Horvata za selektora", navodi se u saopštenju HRS.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke