Proglašeni pobednici mlađih kategorija 3x3 turnira u Leskovcu

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 19.05.2024.
21:53
Izvor: Sportske.net

Povezane vesti

 Nakon dinamične grupne faze i kvalifikacija, u samo finale plasirale su se po dve najbolje ekipe iz četiri grupe. Pobednici ovog dana bili su Grad Leskovac (U10), Sloga (U12), Junior (U14) i igrači Dubish Klinci (U16).

Turnir u kome su se takmičile mlađe kategorije započeo je timovima uzrasta od deset godina.

Takmičenje je otvorilo šest ekipa, a prvi na teren izašli su Boka Juniors i Šampioni. U ovoj igri došlo je do izjednačenja nakon što su igrači postigli rezultat 2:2.

Svoja mesta na golovima sledeći su zauzeli Grad Leskovac i Dubočica. Za razliku od prethodnika, u ovoj igri Leskovac je odneo apsolutnu pobedu rezultatom 6:1. Ekipa Boke Juniorsa popravila je pređašnji rezultat kada je sledeća porazila Moravu sa tri razlike (4:1). Kao četvrti u ovoj deonici na teren su izašli igrači River Plata i Grad Leskovac. Još jedna uzbudljiva igra koja je dovela do izjednačenja rezultatom 2:2. Nakon njih i u igri Morave i Šampiona na semaforu pisao je podjednak broj poena (3:3). Poslednje u ovoj deonici nastupile su ekipe Dubočica i River Plata, kada je Dubočica porazila River 1:0.

Druga četvrtina takmičenja predstavljala je uzraste od 12 godina.

Dubočica i Čavkeza ovde su probile led. Dubočica je na samom startu preuzela vođstvo nad loptom da bi konačni rezultat iznosio 5:1. Kod Šampiona i Sloge sporiji tempo doveo je do manjeg broja postignutih golova. Sloga je porazila Šampione jednim poenom razlike (2:1). Dubočica je zauzevši pozicije pobedila i to ovoga puta Moravu kada je postigla tri gola, a Morava ni jedan. Ni Dubish Klinci svojim protivnicima, Šampionima, nisu dopustili da upišu golove. Dubish je trijumfovao 2:0. Trend su nastavili i Čavkezi koji su Moravu porazili 5:0. Ovu deonicu završili su igrači Sloge kada su savladali Dubish Klince rezultatom 3:0.

Igrači uzrasta od 14 godina započeli su drugu polovinu grupne faze.

Već u prvim sekundama Lideri su u gol Morave uspešno šutnuli loptu. Lideri su nastavili niz u kome jedna ekipa uspešno odbrani svaki napad protivnika i time su pobedili Moravu rezultatom 4:0. Sledeći su golovima pristupili igrači Sloge i Dubočice. Dubočica je još jednom u ovom turniru odnela pobedu i to sa dva postignuta gola (2:0). Lideri su ponovo izašli na teren, ali ovoga puta suparnici su im bili Juniori. Za razliku od ekipe Morave, ovi igrači Liderima nisu dopustili pobedu. Te se ova utakmica završila u korist Juniora (4:0). Igrači Sloge i Šampiona još jednom su odmerili svoje snage, ali je ovo rezultovalo trijumfom Šampiona 2:0. Pretposlednji u ovoj grupi bili su timovi Morava i Junior. Iako je već na samom startu Junior imao vođstvo nad loptom, njihovoj pobedi doprineo je i autogol igrača suprotne ekipe. Morava je ovim poražena rezultatom 3:0. Kraj grupne faze ovog uzrasta obeležio je uspeh Dubočice nad Šampionima tesnom pobedom sa svega jednim poenom razlike postignutim pred sam kraj (3:2).

Poslednja deonica grupne faze započela je uzbudljivom utakmicom ekipa 69 i Šampiona. Ovi šesnaestogodišnjaci već na samom početku nizali su rezultate, te se ova faza činila najuzbudljivijom. Šamipioni su bili pod konstantnim pritiskom pokušavajući da odbrane napade suparnika. Njihova odbrana pokazala se uspešnom kada su pobedili sa dva gola razlike (3:1). Isti krajnji rezultat imali su i Zojini Puleni kada su porazili Lidere. Dosta uspešniji učinak imali su igrači RxRx kada su porazili Moravu 3:0. Ovim trijumfom završena je grupna faza.

Prvi su se u polufinalnoj igri uzrasta od 16 godina susreli Dubish Klinci i RxRx. Već u startu lopta je bila u vođstvu igrača RxRx. Ubrzo su Klinci izjednačili rezultat na 2:2. Sam kraj bio je neizvestan do poslednje sekunde u kojoj su Klinci postigli pobednički gol (3:2). U drugom polufinalnom meču sastali su se Dubočica i Zojini Puleni. Puleni su u devetoj sekundi postigli prvi gol koji je ujedno i jedini postignuti u ovoj utakmici. Ovim su se ekipe Dubish Klinci i Zojini Puleni plasirale u finale.

Finale ovog takmičenja otvorio je najmlađi uzrast.

U borbi za pobedu u kategoriji desetogodišnjaka susreli su se Grad Leskovac i Boka Juniors. Leskovac je osvojio prvo mesto rezultatom 1:0.

U kategoriji do 12 godina takmičili su se Dubočica i Sloga. Svega 30 sekundi pre kraja Sloga je sebi osigurala pobedu rezultatom 2:1.

Pobedu u kategoriji za dečake do 14 godina odneli su Juniori. Nakon što su njihov prvi poen izjednačili Šampioni, produžeci su se činili neizbežni. Svega deset sekundi pre kraja Juniori su iznenadili publiku tako što su postigli pobednički poen. Sada je na semaforu rezulatat iznosio 2:1 u korist Juniora.

Finalna igra najstarijih mlađe kategorije nije bila ništa manje uzbudljiva. Kao i kod prethodnika došlo je do izjednačenja. Zojini puleni su na samom startu postigli gol, da bi njihovu prednost svega 20 sekundi kasnije smanjili Dubish Klinci. Iako sa igračem manje Klinci su postigli pobednički poen (2:1) i tako osvojili zlato svoje kategorije.

Nakon finala usledila je dodela nagrada i medalja. Prvoplasirani u svim kategorijama osvojili su zlatne medalje i poklone, dok su ekipama koje su osvojile drugo i treće mesto uručene srebrne i bronzane medalje.

Katarina Ivanović

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke