Promovisan novi selektor srpskih rukometaša Rojević - Cilj Olimpijske igre 2028!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 11.03.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net

Ozbiljan zadatak pred "orlovima".

RSS
RSS

Povezane vesti

Novi selektor muške rukometne reprezentacije Boris Rojević promovisan je na dužnost na konferenciji za medije u prostorijama Rukometnog saveza Srbije.

Rojević je aktuelni trener šampiona naše zemlje Vojvodine, a sada će voditi brigu i o nacionalnoj selekciji.

”Izuzetna mi je čast što sam izabran da preuzmem seniorsku reprezentaciju. Rezultati nisu bili sjajni prethodnih godina i čeka nas ozbiljan rad. Od igrača koji su deo nacionalnog tima očekujem maksimalno zalaganje na svakom treningu, utakmici, borbu za svaku loptu. Zahvalan sam na svoj podršci svih ljudi iz srpskog rukometa, posebno Rukometnog saveza koji su me dočekali raširenih ruku”rekao je na početku svog izlaganja novi selektor.

Predsednica Rukometnog saveza Milena Delić je pred Rojevićem postavila jasan cilj, to je plasman na Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028. godine.

”Na UO 29. februara ukazano je četvrorogodišnje poverenje Borisu Rojviću i Marku Vujinu. Borisa Rojevića poznajem jako dugo i kada bih morala da ga opišem ukratko rekla bih da je čovek koji živi rukomet. Iako i dalje jako mlad, jedan od najuspešnijih trenera sa naših prostora i to je pokazao ne samo kroz rad u Vojvodini već i doprinosu juniorskoj, a potom i seniorskoj reprezentaciji. Tri puta proglašavan najboljim trenerom Srbije. Sa druge strane, Marko Vujin, legenda srpskog rukometa, o njegovim uspesima bih mogla da pričam danima. Zahvalna sam što je na ovaj način pristao da pomogne i doprinese da plasman na OI u Los Anđelesu bude ispunjen cilj u ovom mandatu. Nadam se da će ljubitelji rukometa da im pruže podršku koju zaslužuju”, rekla je ona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke