Ratko Pavličević novi selektor odbojkaša Severne Makedonije

Autor: Milovan Longinov
utorak 03.05.2022.
21:00
Izvor: Sportske.net, Beta

Zvanično je.

EPA-EFE/Tibor Illyes
EPA-EFE/Tibor Illyes

Povezane vesti

Srpski trener Ratko Pavličević novi je selektor muške odbojkaške reprezentacije Severne Makedonije, objavila je danas nacionalna federacija.

Kako se navodi, makedonski odbojkaši otvaraju novo poglavlje u nastupima na tri fronta, sada sa 56-godišnjim Pavličevićem na selektorskoj poziciji, koji kormilo crveno-žutih preuzima pred novi pokušaj da se konačno osvoji Srebrna liga Evrope u sedmom nastupu na tom takmičenju.

"Srpski strateg zatim treba da kroz učešće na Mediteranskim igrama, turniru 'Čajka' i u prijateljskim utakmicama, odredi novi izgled tima, čiji je zadatak da se održi, a po mogućnosti i da napreduje do Evropskog prvenstva 2023, čiji ćemo biti suorganizatori", piše na Fejsbuk stranici Odbojkaške federacije Makedonije.

Pavličević, koji je nakratko bio u stručnom štabu makedonske reprezentacije 2018. godine, prozivaće reprezentativce sutra u Mavrovu. Prema očekivanjima, njegov izbor su isti odbojkaši koji su igrali na poslednja dva šampionata kontinenta u Sloveniji i Finskoj, a na spisku od 25 reprezentativaca je i nekoliko mladih igrača.

Tokom trenerske karijere Ratko Pavličević je radio u četiri zemlje - u muškom i ženskom timu Crvene zvezde, u Al Hilalu u Saudijskoj Arabiji, u Pafosu i Fognikasu u Grčkoj, kao i u Amrisvilu i Šenoi u Švajcarskoj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke