Rešenje na vidiku, Zagreb menja Izrael?

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 09.11.2023.
19:15
Izvor: Sportske.net

Izgleda da će se ipak igrati Evropsko prvenstvo.

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Povezane vesti

Evropsko prvenstvo u vaterpolu, čiji je početak planiran za 3. januar naredne godine, trebalo bi da se održi u Hrvatskoj.

Evropska plivačka federacija (LEN) prošle sedmice je definitivno otkazala domaćinstvo Izraelu, zbog rata, a u jednom momentu je bilo veliko pitanje i da li će se šampionat Evrope uopšte održati.

Sada je rešenje na pomolu, pa se očekuje da domaćin bude Zagreb (kao i 2010. godine), nakon što je u leto 2022. najbolje evropske selekcije ugostio Split. U oba slučaja su Hrvati postali prvaci Evrope.

Opcija za januar 2024. je bio i Berlin, ali je manje od dva meseca do početka takmičenja sve manje dilema gde će se održati Evropsko prvenstvo. koje je između ostalog, i kvalifikaciono za Olimpijske igre u Parizu narednog leta.

Na OI će se, naime, plasirati evropski šampion ili najbolje plasirana ekipa na turniru nakon Mađarske, Grčke i Francuske, koje već imaju vizu za Pariz.

Tri najbolja nacionalna tima sa EP idu na Svetsko prvenstvo čiji je domaćin Doha već od 2 do 18. februara naredne godine, a od evropskih selekcija su to pravo već obezbedili Srbija, Mađarska, Grčka, Španija, Italija i Francuska.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke