RK Partizan AdmiralBet: "Pretnje i ucene su svakodnevnica Darka Jevtića"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 16.09.2024.
16:45
Izvor: Sportske.net

Teške reči iz Partizana.

Milos Benke/Sportske.net
Milos Benke/Sportske.net

Povezane vesti

Nakon što je doneta konačna odluka da se utakmica prvog kola Super rukometne lige između Vojvodine i Partizan AdmiralBeta odigra u hali ,,Spens“, rukometni klub Partizan AdmiralBet oglasio se novim saopštenjem za javnost.

Iz Vojvodine su zahtevali izuzeće sudija Ivana Mošorinskog i Aleksandra Pandžića koji su sudili meč dva tima i u Banja Luci.

„Došlo je do neposrednih saznanja da navijači i simpatizeri Vojvodine imaju lični animozitet prema navedenom sudijskom paru, te da klub ne može da garantuje bezbednost dolaska i odlaska sa utakmice i boravka na utakmicama Vojvodine“, navela je Vojvodina u zahtevu.

Zahtev je odbijen, a doneta je i odluka da će Vojvodina u prvom kolu Partizan dočekati u Spensu.

„Utakmica prvog kola Superlige između Vojvodine i Partizana zakazana je za sredu, 18. septembra u dvorani SPENS, kako je prvobitno komesar za bezbednost RSS Aleksandar Krstić i naložio. Ovim potezom je država, ali i kompletna rukometna organizacija pokazala da nije poklekla pod pritiscima i pretnjama Darka Jevtića da se meč odigra na Slanoj bari, dvorani koja ne ispunjava ni osnovne uslove za utakmice povišenog rizika.

Nećemo na kraju saopštenja apelovati na nadležne organe, već ćemo, zbog veoma alarmantne situacije,  na početku ovog obraćanja zamoliti državu i sve relevantne institucije da stanu na put samovolji i bahatosti jednog čoveka. Darko Jevtić je postao simbol svega onog čega bi se svaki sportski radnik postideo i došlo je krajnje vreme da mu se stane na put!

Pretnje, ucene, vređanje, omalovažavanje, psihičko maltretiranje postali su svakodnevnica Darka Jevtića, a rukometni radnici, kontrolori, delegati, sudije, treneri protivničkih ekipa, ali  i sami igrači, postali su taoci Vojvodine i njenog glavnokomandujućeg. Deceniju rukometni svet trpi torture i ćuti strahujući za sopstveni život, jer Darko Jevtić ne bira ni mesto, ni način, ni sredstva. Navikao je očigledno da se tako ponaša prema svojim igračima ili kafani, pa je verovatno umislio da je i srpski rukomet njegova svojina u kojoj može da radi šta mu je volja. To više neće moći!", navodi se između ostalog u saopštenju Partizana, koje u celosti možete pročitati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke