Roglič će sutra biti krunisan na Điru!

Autor: Mladen Heleta
subota 27.05.2023.
23:20
Izvor: Sportske.net

Slovenac sjajan u pretposlednjoj etapi.

EPA-EFE/Javier Lizon
EPA-EFE/Javier Lizon

Povezane vesti

Slovenački biciklista Primož Roglič pobedio je u današnjoj pretposlednjoj 20. etapi na Điro d'Italija i došao na korak od trijumfa u toj čuvenoj trci.

Vozač Jumbo Visme je u vožnji na hronomtar etapi dužine 18,6 kilometara od Travizija do Monte Lusarija pobedio rezultatom 44 minuta i 23 sekunde i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu od Britanca Gerajnta Tomasa iz Ineosa.

Roglič je u jednom trenutku imao kvar, kada mu je spao lanac pa je morao da zameni bicikl, ali je ipak uspeo da nadoknadi zaostatak i zabeleži jednu od najvećih etapnih pobeda u karijeri, koja će mu doneti prvu titulu na Điru.

Tomas je deonicu završio sa 40 sekundi zaostatka za Rogličem, a treći je bio Portugalac Žoao Almejda iz ekipe Emirejts sa 42 sekunde zaostatka.

Uoči današnje etape Roglič je imao 26 sekundi zaostatka za Tomasom, a slovenački biciklista je posle ubedljive vožnje sada stekao prednost od 14 sekundi.

Poslednja etapa duga 135 kilometara, revijalnog karaktera, vozi se u nedelju ulicama Rima.

To će biti četvrti trijumf Rogliča u velikim trkama, nakon što je osvojio tri titule na španskoj Vuelti.

U ukupnom plasmanu Roglič je prvi sa 82 sata, 40 minuta i 36 sekundi. Tomas zaostaje 14 sekundi, a Almejda minut i 15 sekundi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke