Rusu se ne odlazi iz Skoplja, najavio rastanak, pa se predomislio!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 12.05.2022.
15:45
Izvor: Sportske.net, Beta

Ikona je Vardara.

EPA/GEORGI LICOVSKI
EPA/GEORGI LICOVSKI

Povezane vesti

Ruski rukometaš Timur Dibirov produžio je danas ugovor sa makedonskim šampionom Vardarom na još jednu godinu, iako je najavio da će na kraju sezone napustiti skopski klub.

Kako je saopštio Vardar "klupska ikona" nosiće crveno-crni dres, najmanje do juna 2023. godine, uz mogućnost produženja saradnje.

"Klub i levo krilo Vardara dogovorili su nastavak saradnje, kojom će Rus odigrati 10. sezonu u Skoplju. On je jedan od onih rukometaša sa najdužim stažom u klubu, sa kojim se vezuju najveći klupski uspesi Vardara. Miljenik je publike i veliki motivator ekipe", navodi se u saopštenju kluba.

Dibirov je rekao da je srećan što ostaje u Vardaru i da ne može da zamisli drugi dres i drugi klub.

"Zahvaljujem se svima na podršci. Dogovorili smo se da nastavimo saradnju i da zajedno postižemo rezultate kao i do sada", istakao je on.

On je u Vardar došao 2013. godine i od tada je osvojio sedam titula šampiona i sedam titula u Kupu. Uz to, sa Vardarom je tri puta osvojio Superkup Severne Makedonije, četiri puta regionalnu SEHA ligu i dva puta je sa skopskim klubom bio prvak Evrope.

Tridesetosmogodišnji Dibirov je početkom aprila u intervju za jedan podkast najavio da će na kraju sezone napustiti klub, a u dužem razgovoru je spomenuo i da je nezadovoljan odnosom prema starijim prvotimcima koji godinama nose igru šampionskog tima.

Pre Vardara je igrao za Čehovske medvede od 2004. do 2013., a nastupao je i za reprezentaciju Rusije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke