Samouništenje Norveške, Švedska rešila "skandinavku" za polufinale!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 25.01.2022.
22:11
Izvor: Sportske.net

Kakav meč!

EPA-EFE/Martin Divisek
EPA-EFE/Martin Divisek

Povezane vesti

Rukometna reprezentacije Švedske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva izvanrednom pobedom protiv Norveške 24:23 u meču odigranom u Bratislavi koji je obeležio neverovatni preokret pobednika.

Prvi gol na meču viđen je tek u četvrtom minutu kada je O'Saliven postigao 200. pogodak ove skandinavske selekcije na Evropskom prvenstvu, što ih sasvim zasluženo čini najboljim napadom.

Prethodno su se istakle odbrane golmana na obe strane, čime su dodatno podgrejale napetost meča sa ogromnim ulogom.

Šveđani su uzvratili i već u sedmom minutu došli do preokreta uz isključenje Bjersena.

Kako je meč odmicao, odbrane su bivale sve čvršće i nijedna ekipa nije uspela da se odvoji više od jednog gola razlike sve do 14. minuta kada su Norvežani stigli do plus dva.

Izuzetno raspoloženi na obe strane bili su golmani, koji su spustili rampu na istaknute pojedince u redovima rivala.

Norvežani su držali prednost zahvaljujući odličnom Rajkindu, ali ni Šveđani se nisu predavali pa je viđena napeta borba.

U 23. minutu Norveška je prvi put stigla do plus tri pošto je izvanredni golman Severas nakon odbrane postigao pogodak s gola na gol.

Norvežani su na pet minuta pre odlaska na poluvreme poveli sa 12:7, a s povećavanjem prednosti raslo je i samopouzdanje golvama Seversa. Norveška je u poslednjem minutu prvog poluvremena povela i sa plus šest.

Na odmor se otišlo sa pet golova viška u korist Norvežana, a u nastavku meča je trebalo mnogo vremena da se zatrese mreža. To je učinio Šveđanin Langerben, ali su Norvežani uzvratili i postigli gol na suprotnoj strani.

Drugo poluvreme obeležio je Bergerug koji je odbranio tri penala švedskim rukometašima, ali je Švedska na 20 minuta pred kraj stigla do minus tri.

Švedska je osetila šansu i spustila na podnošljivih minus dva. Delovalo je da će Norveška popustiti kada su Šveđani pustili na samo gol zaostatka, ali je O'Saliven vratio plus tri.

Norveška je na sedam minuta do kraja stigla do četiri gola prednosti zahvaljujući izvanrednom O'Salivenu, međutim na u 58. minutu Šveđani su stigli do izjednačenja.

Od tog trenutka Šveđani preuzimaju primat i u finišu meča iz sedmerca dolaze do pobede, koja im je omogućila da kao drugoplasirani odu u polufinale, pa protivnika će saznati u sredu nakon ishoda grupe I.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke