Scenario za film o Mahomsovom herojstvu, Čifsima Super Boul!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 13.02.2023.
07:57
Izvor: Sportske.net

Fudbalska klinika MVP Mahomsa u nastavku, Kanzas preokretom do totule!

Povezane vesti

Ušao je u legendu. Patrik Mahoms je bukvalno "napisao" scenario za film, a njegova partija će vremenom prerasti u legendu. Iako povređen u finišu prvog poluvremena (ušao je rovit u meč), uspeo je da okrene situaciju u nastavku, Čifsi su uzeli drugi Super Boul u pet godina.

Nije izgledalo da će se radovati na kraju. Igli su imali +10 na poluvremenu, navijači Filadelfije su pozdravljali svog kvoterbeka Džejlena Hartsa, povicima MVP, nakon što je drugim tačdaunom doneo +10 na pauzi. Na pauzi smo slušali Rijanu...

Od početka je bilo vatreno, ovo je bio tek drugi Super Boul u istoriji u kome su oba tima postigla tačdaun u svom prvom napadu. Jedini put kada se to desilo bilo je u 32. izdanju najvećeg sportskog događaja na svetu, igrali su tada Pekersi protiv Bronkosa. 

Nije ni posle toga usporilo mnogo, u poslednju četvrtinu Iglsi su ušli sa 27:21. Ali, svi znamo, kako se meč primiče odluci Mahoms je sve bolji! 

Znali su to naravno i Iglsi, ali nije bilo pomoći. Kanzas je do prvog vođstva stigao u ranoj fazi poslednjeg kvotera, Kadarijus Toni zaboravljen od odbrane rivala, posle ekstra poena bilo je 28:27.

Pomenuti Toni je izrastao u junaka, u sledećem napadu je osvojio 54 jarde, doneo loptu u crvenu zonu. Slična akcija, ovoga puta sam je bio ruki Mur i činilo se da je gotovo. Ali, Iglsi koji su bili poput kaznene ekspedicije tokom sezone su se vratili, ponovo se Harts ušunjao za tačdaun posle sjajnog hvatanja DeVonte Smita. Usledila je konverzija za dva poena i opet nerešeno 35:35. 

I onda situacija kakve sada dvostruki MVP Mahomes voli, a njegovi navijači obožavaju. Sjajno je vodio napad, trošio vreme i onda na kraju Batler je sa 27 jardi pogodio šut, ostalo je samo osam sekundi, to je bio kraj nade za Filadelfiju. 

Triler i pobeda Čifsa od 38:35, slavlje u Kanzasu može da počne!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke